Hyppää sisältöön

Kolariauton mustan laatikon tietojen julkaisuun pyydetään Tigerin suostumus: ”Ennenkuulumatonta”

Tiger Woods holtiton draivi päätyi  Los Angelesissa vauhdikkaaseen ulosajoon helmikuun 23. päivänä

Rikosoikeuden professori Joseph Giacalone on kritisoinut alusta asti Los Angelesin poliiisin toimintaa ja kommentteja Tiger Woodsin kovavauhtisen ulosajon osalta.

Tiger Woodsin helmikuun 23. päivän auto-onnettomuuden musta laatikko, kaikki tarpeellinen saatavilla oleva data on tutkittu ja raportti on Los Angelesin poliisipiirin hallussa viisi viikkoa tapahtuman jälkeen.

”Emme kuitenkaan voi julkaista sitä ilman onnettomuudessa mukana olleiden (Tiger Woods) lupaa heidän yksityisyytensä suojaamiseksi”, kertoi tiedotusvastuuta alusta asti hoitanut sheriffi Alex Villanueva keskiviikkona.

“Olemme olleet tässä asiassa yhteydessa Tiger Woodsin sekä hänen edustajiaan.  Tapauksen yksityisyyteen liittyvien kohtien julkaisun osalta tarvitsemme luvan. Sen jälkeen kykenemme julkaisemaan raportin”, Villanueva kertoi seuraavista vaiheista.

Tigerille ei tehty onnettomuuden yhteydessä alkoholi- ja huumetestejä. 

Villanuevan yksiselitteinen hokema siitä, että Tiger Woodsin ulosajo, jossa auto osui tien keskikorokkeeseen, lensi vastaantulevien kaistojen yli  pyörien useita kertoja oli puhtaasti onnettomuus on herättänyt ihmetystä.

”Holtittomaan ajamiseen liittyy muita ominaispiirteitä, tämä oli puhtaasti onnettomuus”, Villanueva analysoi heti onnettomuuden jälkeen helmikuussa.

Keskiviikkona Villanueva toisti viranomaisten näkemyksen Woodsin ajokunnosta.

”Hän ei ollut humalassa, sen pystymme sulkemaan pois.”

Villanuevan mukaan Tiger voisi enimmillään saada matalan tason syytteen rikkomuksesta liittyen auton nopeuteen tai siihen, että hän ei tarpeellisella tavalla kiinnittänyt huomiota ajamiseensa.

Los Angelesin poliisilaitoksen toiminta herättää kummastusta

Oleellisin ja tärkein asia luonnollisesti on, että Tiger Woods jäi hurjasta onnettomuudesta henkiin.
Yksityiskohdat kiinnostavat paitsi suurta yleisöä, luonnnollisesti mediaa ja viranomaisia.

Miten tapahtumasarja, jossa auto ajautuu tien keskikorokkeelle aiheuttaen vakavan vaaratilanteen etenkin vastaantuleville autoille voidaan ennen tutkimusraportin valmistumista luokitella onnettomuudeksi?

Joseph Giacalone, joka on työskennellyt aiemmin New Yorkin poliisilaitoksella ja toimii nykyään rikosoikeuden professorina John Jay Collegessa, on yksi Tigerin ulosajon tutkimusten suurimpia kritisoijia.

”En ole ikinä kuullut poliisiyksikön kysyvän vastaavalla tavalla lupaa tutkimusraportin julkaisuun. Mitä sitten tapahtuu mikäli Woodsin juristit sanovatkin, että ette voi julkaista tuloksia”, Giacalone pohti keskiviikon informaation tultua julki.

Ciacalone jatkoi kommentointiaan vahvalla uskomuksella siitä, että mikäli kyseessä ei olisi julkisuuden henkilö, mitään kyselyä yksityisyyteen liittyvistä asioista ei olisi nostettu esiin.

Huhtikuussa 2019 Tiger Woodsin kädet nousivat 15:n major-voiton merkiksi.

Huhtikuussa 2019 Tiger Woodsin kädet nousivat 15:n major-voiton merkiksi.

GETTY IMAGES

Tigerin onnettomuuden yllä on viisi viikkoa tapahtuman jälkeen edelleen niin paljon savua, että kaikkien tahojen, myös Woodsin itsensä kannalta täydellisen raportin julkistaminen olisi luonnollinen ratkaisu.

Maailman parhaan golfarin salatusta elämästä vaiettiin vuoden 2009 aviokriisiin asti. 

Liikenteessä aiheuttamansa vaaratilanteen putsaaminen maton alle jättäisi myös Woodsin imagoon melkoisen klommon.

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa