Hyppää sisältöön

Kokenut hallitusammattilainen Christina Dahlblom GoGolfin hallitukseen: ”Nyt en edes yrittänyt leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa”

Christina Dahlblom on kokenut hallitusammattilainen ja liikkeenjohdon konsultti. Hän liittyi GoGolfin hallitukseen joulukuussa. KUVA: JUSSI MIETTINEN

Ruuhkavuosina Christina Dahlblom paiski töitä ja hoiti lapsiaan, eikä golfille jäänyt juuri aikaa. Nyt GoGolfin hallituksen uusi jäsen ehtii taas pelata – usein poikansa Winstonin kanssa.

Christina Dahlblomin golfsvingistä näkee, ettei hän ole aloittanut lajia aikuisena. Sen sijaan backsvingi, läpimeno ja loppuasento viittaavat siihen, että tekniikka on tarttunut lihasmuistiin jo nuoruusvuosina.

Dahlblom vahvistaa, että näin on asian laita. Hän suoritti green cardin alakouluikäisenä ja innostui lajista teininä, jolloin hän myös kilpaili kansallisella tasolla. Mutta sitten kävi niin, että opiskelu, työt ja perhe veivät ajan golfin pelaamiselta.

”Parinkymmenen vuoden ajan pelasin yhdestä kolmeen rundia kaudessa”, Dahlblom sanoo valmistautuessaan seuraavaan lyöntiin.

Nyt golf on kuitenkin tullut ryminällä takaisin Dahlblomin elämään. Hänen esikoisensa, 13-vuotias Winston on innostunut golfista, ja äiti on saanut pojastaan peliseuraa. Dahlblom on myös liittynyt mukaan Helsingin Golfklubin mid-ikäisten naisten valmennusryhmään.

Eikä golf ole Dahlblomille enää pelkkä harrastus. Joulukuussa hänestä tuli GoGolf Oy:n hallituksen jäsen.

Tohtoriksi 25-vuotiaana

Kun kuuntelee, mitä kaikkea 43-vuotias Christina Dahlblom on ehtinyt viimeisen 20 vuoden ajan aikana tehdä, ei ole mikään ihme, että ruuhkavuosina golfin pelaaminen jäi vähiin.

Dahlblom valmistui Hankenilta eli ruotsinkielisestä kauppakorkeakoulusta muutamassa vuodessa kauppatieteiden maisteriksi ja 25-vuotiaana hän väitteli taloustieteen tohtoriksi.

”Tein väitöskirjan asiakasuskollisuudesta pankkialalla. Tutkimuksen tekeminen opetti kriittisen ajattelutavan moneen asiaan, mistä on ollut työelämässä paljon hyötyä”, Dahlblom sanoo.

Sen jälkeen hän on ollut johtotehtävissä, yrittäjänä ja osakkaana konsultointi- ja valmennusyrityksissä. Eri yhtiöiden hallituksissa hän on toiminut yli kymmenen vuoden ajan.

”Olen onnellinen siitä, että olen päässyt mukaan niin moneen kiinnostavaan ja kovin erilaiseen paikkaan”, Dahlblom toteaa.

Monta rautaa tulessa

Christina Dahlblom on löytänyt taas ruuhkavuosien jälkeen aikaa golfille. KUVA: JUSSI MIETTINEN

Edellisen suuren päätöksen urallaan Dahlblom teki pari vuotta sitten, kun hän lopetti työt ja luopui osakkuudestaan Miltton Groupissa. Miltton on viestintään, johtamiseen ja vaikuttamiseen erikoistunut konsulttitalo, jolle Dahlblom oli aiemmin myynyt oman liikkeenjohdon konsultointia tehneen yrityksensä.

”Olin neljä vuotta Milltonilla osakkaana ja oman tytäryhtiön toimitusjohtajana, mutta konsulttityöt olin aloittanut jo väitöskirjatutkijana. Päätin, että 20 vuotta konsultin elämää on tarpeeksi ja halusin kokeilla muutakin. Päädyin Giganomics-malliin”, Dahlblom sanoo.

Giganomics tarkoittaa sitä, että työt koostuvat useista yhtäaikaisesta työsuhteesta. Dahlblom jakaa nyt aikaansa siten, että hän työskentelee Hankenilla osa-aikaisena työelämäprofessorina, tekee johtoryhmien coachingia oman yrityksensä kautta ja toimii seitsemän eri yhtiön tai yhdistyksen hallituksessa. Tunnetuin niistä on pörssiyhtiö Viking Line ja uusin GoGolf.

GoGolfiin Dahlblomin houkutteli yhtiön osakas ja hallituksen jäsen Joakim Frimodig, joka päätyönään toimii pääomasijoittaja Capmanin toimitusjohtajana.

”Hän tiesi, millaista osaamista edustan eri hallituksissa ja että olen innostunut golfissa. Pelasimme viime kesänä yhdessä ja hän kysyi, olisinko kiinnostunut lähtemään mukaan tällaiseen kasvutarinaan”, Dahlblom sanoo.

”Yleensä olen varovainen, mihin lähden, mutta nyt en edes yrittänyt leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa”, hän naurahtaa

Urheilu ja terveys megatrendejä

Dahlblom näkee, että urheilu ja terveys ovat megatrendien aallonharjalla, eikä hän näe niissä mitään hiipumista tulevaisuudessa.

”GoGolf on rohkeasti ja menestyksekkäästi lähtenyt uudistamaan hieman kangistunutta golfmaailmaa ja rakentaa tällä hetkellä laajentumista Ruotsiin. Minua viehättää erityisesti se, että tehdään golfista laji, johon mahdollisimman moni pääsee halutessaan mukaan”, hän sanoo.

Lopettaessaan Milttonilla hän asetti tavoitteekseen tehdä enemmän töitä urheilun ja sellaisten asioiden parissa, joihin hän tuntee intohimoa. Lisäksi hän ryhtyi piensijoittajaksi ja priorisoi hallitustehtäviä, joissa merkityksellisen mission lisäksi voi olla mukana kantamassa omistajariskiä. GoGolfissa nämä asiat yhdistyvät.


Christina Dahlblom

  • On 43-vuotias helsinkiläinen työelämäprofessori, johdon valmentaja ja hallitusammattilainen.
  • Vaikuttaa GoGolfin lisäksi muun muassa Viking Linen hallituksessa. Aiemmin toiminut myös esimerkiksi eQ Oyj:n ja Aktian hallituksissa.
  • Perheeseen kuuluu mies ja 13-,11- ja 9-vuotiaat lapset.
  • Harrastaa golfin lisäksi myös tennistä ja saaristoelämää. Golfissa tasoitus on 6,6.

”Olen ollut kesätöissä caddiemasterina, työskennellyt opiskeluaikoina golfliikkeessä ja opettanut Master Golfissa junnuja. Tuntuu hyvältä olla mukana GoGolfissa, sillä tiedän itsekin, miltä tuntuu tehdä duunia tällä alalla”, Dahlblom sanoo.

Hallituksen jäsenenä Dahlblom pureutuu erityisesti asiakas- ja työntekijäkokemuksen parantamiseen ja kulttuurin kehittämiseen. Hänen mukaansa kovia tuloksia saavutetaan, kun asiakkaille tuotetaan huippukokemuksia. Tässä yhtälössä hän pitää tärkeänä, että työntekijät viihtyvät ja kokevat työnsä merkitykselliseksi.

Golfista on tullut kaikkien laji

Haastattelu tehdään kierroksen lomassa St Andrewsin Old Coursella – ei kuitenkaan lajin pyhällä maalla vaan golfsimulaattorissa GoGolf Loungessa, Espoossa.

Dahlblom muistelee, että kun hän edellisen kerran harrasti golfia aktiivisesti, palloa lyötiin talvella kylmässä hallissa ja lopuksi ne kerättiin itse ämpäreihin. Golfsimulaattoreita oli tuolloinkin, mutta ne olivat aika alkeellisia verrattuna näihin moderneihin ja viihdyttäviin TrackMan 4 -simulaattoreihin.

Dahlblomin mielestä moni muukin asia golfissa on parissakymmenessä vuodessa mennyt eteenpäin. Maassa on nyt ennätysmäärä golfin harrastajia, yli 157 000 rekisteröitynyttä jäsentä.

”Arvostan sitä, että golfista on tullut laji kaikille, eikä pelkästään niille, joilla on varaa olla osakkeenomistajia”, Dahlblom näkee.

Esimerkiksi juniorivalmentajana häntä harmitti, kun lapset eivät välttämättä voineet tuoda kavereitaan mukaan valmennuksiin, kun heidän vanhempansa eivät olleet jäseniä.

”Kun junnuna suoritin green cardin, koin golfin pelottavaksi ja tylsäksi. Silloin meidän junnutreeneissä oli hirveästi poikia ja yksi tai kaksi tyttöä. Myöhemmin päätin, että tytöille perustetaan oma ryhmä ja lähdin vetämään sitä. Yhtäkkiä tyttöjä oli Masterissa ennätysmäärä”, Dahlblom näkee.

Tyttöjen houkutteleminen lajin pariin oli lopulta melko helppoa, mutta vaati vähän kekseliäisyyttä ja asettumista tyttöjen asemaan.

”Lahjoin tyttöjä tarroilla ja pidin korutyöpajoja. Toin golfin kylkeen muita asioita, jotta siitä tulisi vähemmän pelottavaa, ja se toimi. Ilokseni moni näistä tytöistä on pysynyt golfin parissa, ja muutama jopa löytänyt siitä itselleen työpaikan”, Dahlblom sanoo.

Nyt vähän vastaavaa työnsarkaa Dahlblomilla löytyy kotoa: kuinka saada seitsemäsluokkalaisen Winstonin lisäksi myös perheen 11- ja 9-vuotiaat tytöt hurahtamaan golfiin.

Kasvun tukena vahva hallitus

GoGolfin hallituksen puheenjohtaja Paavo Kettunen on kiitollinen, että Dahlblom lupautui mukaan vahvistamaan hallitusta, johon on koottu osaajia tukemaan GoGolfin eri liiketoiminta-alueita.

”Christinalla on paitsi vahva golftausta mutta ennen kaikkea pitkä kokemus hallitustyöstä ja johdon kouluttamisesta. Hänen missionsa parantaa työelämää paremman johtamisen avulla tukee meitä, kun kirjoitamme seuraavia lukuja GoGolfin kasvutarinaan”, Kettunen sanoo.

Yhtiön pääomistajien Kettusen ja Mikko Asosen sekä Dahlblomin lisäksi hallitukseen kuuluvat Capmanin toimitusjohtaja Joakim Frimodig, golfalan konkari Hans Weckman ja kokenut vähittäiskaupan osaaja Ville Honkanen.

GoGolf-konserniin kuuluvat Suomen suurin golfvälineiden jälleenmyyjä Golf Sky ja GoGolf Finland, joka koostuu GoGolfin mediasta ja verkkokaupasta sekä golfkenttiä ja harjoittelukeskuksia.

GoGolf on myös ilmoittanut, että se laajenee Ruotsiin, jossa toimii jo Golf Skyn verkkokauppa. Kevään aikana Tukholman alueelle avataan kivijalkaliike.

Etsi luettavaa