Hyppää sisältöön

Koivun ja Samoojan päätöspäivä meni vihkoon Etelä-Afrikassa – Lipskyn uran toinen voitto ET:llä

Kalle Samooja oli lopulta paras suomalainen Etelä-Afrikassa.

Kim Koivulla ja Kalle Samoojalla ei ole paljon jälkipolville kerrottavaa kauden viimeisen European Tourin kilpailun päätöspäivästä. Kumpikin peluri oli vielä Alfred Dunhill Championship -kisan etuysillä hyvissä asemissa, mutta huonosti sujunut takaysi pudotti sekä Samoojan että Koivun kauas kärjestä.

Esimerkiksi Koivu käväisi parhaimmillaan kahdeksannella sijalla, kun hän teki lauantain tapaan eaglen reiällä numero kuusi, joka lyhyt par 4. Sitä seurasi kuitenkin harmittava tupla. Kun tuplia tuli vielä kaksi lisää ja kaiken lisäksi vielä yksi bogi, oli suomalaisen lopullinen sijoitus jaettu 42:s.

Samooja oli puolestaan etuysin jälkeen kaksi alle parin tuloksessa ja kovassa nousussa tulosluettelossa, mutta bogi–tripla-yhdistelmä takaysin puolivälissä pudotti hänet taistelusta sijoituksesta kärkikymmenikössä. Turkulainen sijoittui lopulta jaetulle 34. sijalle.

Kisan voitti David Lipsky, jolle ykköstila oli European Tour -uran toinen. Edellisestä voitosta oli ehtinyt kulua aikaa reilut neljä vuotta. Voiton myötä amerikkalainen nousi European Tourin rankingin kärkeen ennen kuukauden kisataukoa.

Suomalaisista korkeammalla rankingissa on Koivu, joka on sijalla 27. Tapio Pulkkasen sijoitus on 85. ja Samoojan 101:s. Mikko Ilonen ei läpäissyt cutia kauden avauskisassaan, eikä Mikko Korhonen ole vielä avannut kauttaan.

Tulospalvelu

 

 

 

Etsi luettavaa