Koivulle uran ensimmäinen top ten -sijoitus European Tourilla – Korhosen tunteet purkautuivat suorassa lähetyksessä

Kim Koivun peli alkaa löytyä myös European Tourilla. Mikko Korhosen kisa päättyi pettymykseen.

Kim Koivu otti uransa ensimmäinen top ten -sijoituksen European Tourilla. Mikko Korhonen esitteli kirosanavarastoaan suorassa lähetyksessä.

Mikko Korhosen Portugal Masters päättyi karvaaseen pettymykseen. Korhonen pelasi pitkään jopa palkintopallisijoituksesta, mutta epäonnistuminen kolmella viimeisellä reiällä pudotti helsinkiläisen ulos kärkikymmeniköstä.

Korhonen aloitti kisan hitaasti syttyen, sillä hän pelasi ensimmäiset 11 reikää yhden alle parin. Sitten 38-vuotias iski kolme perättäistä birdieä ja antoi myrskyvaroituksen kärkikolmikolle.Televisiokamerat seurasivat Korhosta takaysillä tarkasti. Kun suomalaisen ote pelistä alkoi kirvota, purkautuivat tunteet epäonnistuneiden lyöntien jälkeen vähän turhankin voimakkaasti.

Lapsilta kielletyt V-, K- ja S-kirjaimella alkavat voimasanat tarttuivat mikrofoniin 15. reiän pahasti epäonnistuneen lob-lyönnin ja 16. reiän avauksen jälkeen.

Birdiejen tulo loppuikin 12-14 reiän birdie-putkeen, ja kun 16 reiälle syntyi harmillinen bogi, alkoi kolmaskin sija karata Korhosen ulottuvilta.

”Alussa oli vähän nihkeää, vaikka hyviä paikkoja olikin muutama. Takaysillä pääsin hyvin mukaan peliin. Reiät 15–17 olisi pitänyt mennä alle parin, mutta menikin yhden yli”, hän sanoi tiedotteessa.

Päivän suurin pettymys tuli kuitenkin päätösreiälle, kun Korhonen löi draivin vasemmalle veteen. Tuloksena oli triplabogi, ja Korhonen päätyi tulokseen -14 (66-69-64-71). Parilla hän olisi sijoittunut kisassa jaetulle neljännelle sijalle.

”Näin tänään. Huono lopetus. Vikalla reiällä avaus lähti vähän hihaan ja jäi vasemmalle roikkumaan. Tuuli oli kuitenkin vasemmalta. Käytännössä kaksi päivän parasta draivia, mutta molemmat veteen. Raaka peli.”

Aika pian kierroksen jälkeen Korhonen pyysi kielenkäyttöään anteeksi Twitterissä.

Koivulle uran suurin shekki

Korhosen sijaan juhliin oli aihetta Kim Koivulla, joka otti uransa ensimmäisen top ten -sijoituksen European Tourilla. Koivu sijoittui upeasti jaetulle seitsemännelle sijalla  tuloksella -15 (66-68-68-67).

Koivulla oli tänään hieno seitsemän birdien päivä. Bogeja syntyi vastaavasti kolme.

Vaikka Koivulla on tältä vuodelta kolme voittoa Challenge Tourilta, takasi jaettu seitsemäs sija hänen uransa suurimman yksittäisen shekin. Koivu kuittaa Portugalista noin 46 000 euron palkintorahat, kun Kiinan-kisan voitolla hän teki 45 000 euron tilin, mikä oli hänen tähänastinen ennätyksensä.

Pulkkasella aika käymässä vähiin

Kisan kolmas suomalainen Tapio Pulkkanen sijoittui 63:nneksi. Pulkkasen tulos oli -5 (69-69-72-69). Lauttasaarelaisella on vielä kolme kilpailua aikaa näyttää kyntensä tai sitten hän joutuu hakemaan paikkaa pääkiertueella karsinnoista.

Kaksi kisoista on rahakkaita, joten huippuonnistuminen jommassakummassa voi taata hänelle riittävästi ranking-pisteitä kiertuepaikan uusimista ajatellen.

Kisan voitti Englannin Tom Lewis, joka otti uransa toisen voiton European Tourilla. Mielenkiintoista on se, että kummatkin voitot ovat tulleet samasta Portugalin kisasta. Edellisestä voitosta ehti kuitenkin kulua seitsemän vuotta aikaa. Se tuli hänen uransa kolmannessa European Tourin kisassa. Tuolloin Lewis oli ainoastaan 20-vuotias.

Lewis haki tänä vuonna vauhtia uralleen Challenge Tourilta, mutta tällä voitolla hän varmasti paikan European Tourilla pariksi vuodeksi eteenpäin. Lewis otti syyskuussa muuten jo toisen voittonsa, sillä hän oli ykkönen kuun alussa Englannissa pelatussa Challenge Tourin kiassa.

Kisan kakkossijan jakoivat Eddie Pepperell ja Australian Lucas Herbert.

Lopputulokset

Korjattu juttuun Koivun palkintorahojen suuruus ja päivitetty Korhosen Twitter-anteeksipyyntö.