Koivulla tehoton päivä – saksalainen tuli rinnalle: Lauantain panoksena suora hyppy European Tourille

Kim Koivu ei saanut perjantaina kuin yhden birdien korttiin

Kim Koivun 19 birdietä kahden ensimmäisen kierroksen aikana olivat muisto vain perjantain kolmannella kierroksella Rolex Trophyssa. Koivun päivä oli harmaa tuloskortin osalta ja tilanne kärjessä on hetkessä kolmen kierroksen jälkeen täysin tasan.

Kim Koivu pääsee jaetulta johtopaikalta lauantain kierrokseen Rolex Trophyssa. Kauden kolmas voitto varmistaisi suoran nousun European Tourille. Tavoitteiden mukaan perjantain kolmas kierros ei kuitenkaan mennyt, sillä päivään lähdettäessä johtoasema oli viisi lyöntiä.

Golf on jännä peli. Kahden ensimmäisen päivän aikana Kim Koivu teki peräti 19 birdietä ja kaksi bogia. Kolmannella kierroksella ei tuntunut uppoavan mistään ja Koivu sai päivän ainoan onnistumisen vasta väylällä numero 15. Sitä ennen hän oli tehnyt bogin niin ikään par-vitosella, väylällä 13. Kortista löytyi näiden kahden reiän lisäksi 16 paria.

Koivu lähtee viimeiseen kierrokseen jaetulta johtopaikalta tuloksessa -17 yhdessä rahalistan sijaa 23 miehittävän saksalaisen Marcel Schneiderin kanssa. Schneider on pelannut kisan tasaisesti tuloksin 67-65-67.

Sunnuntaina kaksikko lähtee alustavasti taistelemaan voitosta kahdestaan. Kolmannella sijalla on kolme pelaajaa, mutta he ovat kaikki jo kuuden lyönnin päässä kärkikaksikosta. Ilman suurempia romahduksia voiton pitäisi olla kärkiparin kesken jaossa lauantain viimeisellä kierroksella.

Kalle Samooja (-10) teki perjantaina vahvan nousun. Turkulainen naputti birdieitä tasaiseen tahtiin tehden kierrokseensa kuusi birdietä ja 12 paria. Samooja oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen päiväänsä. Samalla hän antoi suitsutusta Koivulle.

”Ensimmäisenä päivänä alkoi tuntua siltä, että tässä pelataan vain hopeasta”, Koivun kanssa samassa parissa pelannut Samooja viestitti.

Koivun takeltelu kolmannella kierroksella avasi kuitenkin portteja myös hyvin pelaavalle Samoojalle. Kalle lähtee viimeiseen kierrokseen kuudennelta sijalta, seitsemän lyöntiä kärkiparia perässä.

”Kyllä tää kenttä tarjoo sen -10 kierroksen jos palaset osuu kohalleen. Tänään olis todella ollu sauma. Joten miks ei huomenna”, Kalle mietiskeli viimeisen päivän pelistrategiaa.

”Tänään oli todella hyvää lyömistä. Paikkoja olisi ollut vielä iso nippu. Mutta hyvä nousu tuloslistalla ja olla haminoissa hyville sijoille. Kaksi ekaa päivää oli vähän tekemistä lyömisen kanssa mutta fysion kanssa kun saatiin selkä auki niin alkuasento löyty. Isketään huomenna kovaa ja katotaan mihin se riittää”, Kalle päättää.

GoGolf ei tavoittanut Kim Koivua kolmannen kierroksen jälkeen.