Hyppää sisältöön

Koivulla ja Samoojalla mahdollisuus lyödä lopulliset naulat arkkuun Sveitsissä

Kalle Samooja on pelaa kaudella 2019 European Tourilla.

Challenge Tourilla pelataan tällä viikolla legendaarista Rolex Trophya. Suomalaisista mukana ovat rankingin sijoja 5 ja 6 miehittävät Kalle Samooja ja Kim Koivu. Suomalaiset pääsevät peräkkäisten rankingsijoitustensa myötä myös samaan ryhmään.

Kim Koivu löytyy Challenge Tourin rankingin sijalta viisi ja Kalle Samooja sijalta kuusi. Rolex Trophy on kuulunut Challenge Tourin osakilpailuihin aina vuodesta 1991, josta lähtien se on pelattu Geneve Golf Clubilla. 

Suomalaisvoittajaa kilpailussa ei ole vielä koskaan saatu. Tällä viikolla kovakuntoiset Kalle Samooja ja Kim Koivu lukeutuvat erittäin potentiaalisiin voittajakandidaatteihin. Koivu hakee kolmannen voiton myötä suoraa nousua European Tourille, Kalle Samooja on erikoistunut top-10 sijoituksiin kesän aikana. 

Rolex Trophyssa mennään käytännössä aina todella paljon alle parin. Voittotulokset ovat pyörineet viime vuosina välillä -17 ja -27. Myös voittajalista on kohtalaisen nimekäs. Vuosien 2014-2016 voittajat ovat listaa: Byeong Hun AN, Nacho Elvira ja Dylan Fritelli. Viime vuoden kisan voitti niin ikään espanjalainen Pedro Oriol, jolla on suurin läpimurto vielä tekemättä pääkiertueen puolella. 

Suomalaispelaajat pääsevät hakemaan ensimmäisellä kierroksella virtaa toisistaan. Rolex Trophyyn otetaan mukaan vain 40 parasta pelaajaa kiertueen rankingista ja pelaajat asetetaan rankingin mukaiseen lähtöjärjestykseen. 

Tällä viikolla niin Kim Koivulla kuin Challenge Tourin rahalistan johtajalla Joachim B. Hansenilla on mahdollisuus nousta suoraan European Tour -pelaajaksi. Molemmat hakevat kauden kolmatta voittoaan. Voiton osuessa miehet pääsisivät nauttimaan loppukauden aikana suurista ET:n kisoista kuten Dunhill Links Championshipista, British Mastersista ja Omega European Mastersista. 

Samooja on tienannut kauden 2018 aikana CT:n rankingiin 83 426 pistettä, Koivun lukema on jo 91 111 pistettä. Todennäköisesti nykyisetkin pisteet riittäisivät molemmille European Tourin korttiin, mutta sataa tuhatta pistettä pidetään yleisesti täysin varmana rajana. Loppukauden kisoissa on paljon pisteitä jaossa ja Rolexin lisäksi kauden päätöskilpailu, jossa kaikki osallistujat saavat varmasti muutamia tuhansia pisteitä vaikka jäisivät viimeiseksi. 

 

 

Etsi luettavaa