Hyppää sisältöön

Koivu paranteli asemiaan – Samooja kahdeksannelta sijalta päätöskierrokselle

Kim Koivu loisti Kiinan Challenge Tourin kilpailussa.

Kim Koivu on jaetulla 19. sijalla ennen Barclays Kenyan Openin päätöskierrosta.

Kim Koivu lähti parhaana suomalaisena Challenge Tourin Kenian-osakilpailun kolmannelle kierrokselle lauantaina. Koivu jatkui tasaisen hyvää peliä, mutta siitä huolimatta superpäivän pelannut Kalle Samooja onnistui ohittamaan parilla lyönnillä helsinkiläisen.

Koivu on nipin-napin 20 parhaan joukossa tuloksellaan -5 (70-69-69), kun taas Samoojan nimi löytyy kärkikymmeniköstä kahdeksannelta sijalta tuloksella -7 (71-70-65).

Koivu selvitti tänään kierroksensa vain yhdellä bogilla. Birdiejä ensimmäistä kauttaan Challenge Tourilla ja ammattilaisena pelaavalle Koivulle syntyi kolme.

Tänä vuonna Barclays Kenyan Openin kuuluu haastajakiertueen suurimpiin. Palkintorahaa on jaossa peräti 500 000 euroa, minkä ansiosta Afrikkaan on matkustanut sangen nimekäs osanottajajoukko.

Esimerkiksi Koivu pelaa huomenna päätöskierroksen samassa ryhmässä Ranskan Gary Stalin kanssa, jolla on vyöllään yksi voitto European Tourilta ja kaksi Challenge Tourilta.

Heidän edellään olevassa ryhmässä pelaa puolestaan Pohjois-Irlannin kokenut Michael Hoey, viiden European Tourin voiton mies.

Samoojaa puolestaan kirittävät huomenna kaksinkertainen Challenge Tour -voittaja Jens Fahrbring Ruotsista ja irlantilainen yllättäjä Gary Hurley.

Kisan kärjessä on niin ikään sini-keltaista, sillä Sebastian Söderberg johtaa kisaa tuloksella -12. Ruotsalainen tietää, mitä hänellä on huomenna edessään, sillä hän vei nimiinsä saman kisan kaksi vuotta takaperin.

Söderberg saa seurakseen saksalaiskaksikko Philipp Mejow’n ja Max Schmittin (-10). 19-vuotias Schmitt pelaa Challenge Tourin debyyttikisaansa. Kiertueen historiassa ainoastaan yksi pelaaja on onnistunut voittamaan uransa ensimmäisen CT-kisansa. Hän on Etelä-Afrikan Trevor Immelman, joka onnistui teossa 18 vuotta sitten.

Tulospalvelu

 

 

Etsi luettavaa