Hyppää sisältöön

Koivu kolkuttelee kympin sakkia – Samooja paransi mutta putosi

Kim Koivu on aloittanut European Tour -kauden lupaavasti.

Kim Koivu ja Kalle Samooja paransivat peliään Hongkongissa pelattavassa European Tourin avauskisassa.

Kim Koivu nousi yhdeksän sijaa 14:nneksi Honma Hong Kong Openissa. Koivun yhteistulos on kahden kierroksen jälkeen -4 (69–67).

Helsinkiläinen teki tänään peräti kuusi birdieä, mutta vaikea kisa-areena rokotti tulosta kolmen bogin verran. European Tourin kauden avauskilpailu pelataan Fanmingin kentällä, joka kapeutensa lisäksi tunnetaan pienistä viheriöistä.

”Keli tänään selkeästi helpompi. Lipun paikat ovat toistaseksi olleet maltillisia”, Koivu snaoi.

”Greenit alkavat pikkuhiljaa kovettua ja varmaan aika liukkaat viikonloppuna. Väyliin pitää osua, jos enemmän alle parin haluaa pelata.”

Myös kisan toinen suomalainen Kalle Samooja esiintyi tänään edukseen. Hän paransi eilisestä tulostaan viisi lyöntiä. Yhteistuloksessa +3 (74-69) oli kuitenkin kaksi lyöntiä liikaa, kun cut-rajaksi muodostui +1.

”Tuloshan näytti tasapaksulta. Ei paljon tapahtunut, ja sellaista se olikin. Kova yritys oli päällä, mutta jäin liian kauaksi reiästä. 5-7 metristä ei joka kerta sisään laiteta. Se oli päivän tarina”, Samooja  
tiivisti.

Samooja harmitteli heikosti sujuneita lähestymislyöntejä.

”Niistä puuttui rentous ja eivät oikein löytäneet kohteisiin. Voi  olla, että oli jossain määrin ylilatautunut fiilis. Rautapelissä tein pieniä virheitä ja en päässyt oikein paikoille. Se vaatii hiomista. Kaiken kaikkiaan olen luottavainen omaan peliin. Ei tässä mitään hätää ole”, Samooja totesi.

”Tällä kertaa ensimmäisen päivän olosuhteet saivat ison merkityksen. Kärkiukoista suuri osa pääsi pelaamaan torstai-iltapäivästä, jolloin sää oli selkeästi parempi kuin aamulla.”

Kisaa johtaa ylivoimaisesti Englannin Aaron Rai, joka kasvatti tänään johtonsa neljään lyöntiin. Rai kiersi kentän tänään yhdeksän alle ja on yhteistuloksessa -14 (65-61). Toisena on Korean Hyowon Park -10 (70-62).

Koivu on kärkeä jäljessä peräti kymmenen lyöntiä, mutta kolmanteen sijaan on matkaa vain kolme lyöntiä. Kärkeä lukuunottamatta kisa on varsin tasainen, sillä viidettä sijaa jakaa kuusi pelaajaa tuloksessa -6. Yksi heistä on ennakkosuosikki Tommy Fleetwood.

Sergio Garcia on 22:ntena lyönnin Kim Koivua perässä. Maailmanlistalla sijalla 15 oleva Patrick Reed pelasi itsensä kuiville eilisen katastrofin jälkeen: par (75-65). Reed nousi jatkoon puhtaalla tahdonvoimalla pelattuaan viimeiset seitsemän reikää kuusi alle parin.

Sen sijaan suuren yleisön suosikki Miguel Ángel Jiménez joutui pakkaamaan tavaransa. Hänellä oli lyönti liikaa.

Tulospalvelu

European Tourin kilpailut näyttää suorana Viasat ja Viaplay

 

 

Etsi luettavaa