Hyppää sisältöön

Koivu ja Wikström puristivat jatkoon Australiassa – uusi cut-raja lauantain jälkeen

Ursula Wikström nousi upeasti mukaan lauantaille

Australian Melbournessa käytävä ISP Handa Vic Open on kahden päivän osalta pelattu. Suomalaisista parasta peliä esitti perjantaina Ursula Wikström, joka puristi itsensä mukaan kolmannelle kierrokselle.

ISP Handa Vic Openissa miehet ja naiset pelaavat omaa kisaansa peräkkäisissä ryhmissä. Molemmissa kisoissa palkintopotissa on 1,5 miljoonaa dollaria. Miesten osalta potti on kohtalaisen pieni, naisille kyseessä on erittäin suuri kilpailu. 

Kim Koivu lähti miesten kisassa loistoasetelmista toiseen kierrokseen. Helsinkiläisen virheetön avauskierros piti sisällään kuusi birdietä. Toisella kierroksella juna lähti nopeasti väärälle raiteelle Kimin tehdessä bogin päivän ensimmäisellä par-vitosella. 

Koivu kuittasi bogin päivän yhdeksännellä reiällä (kentän 18). Seuraava negatiivinen merkintä tuli kentän kolmannella, jossa Koivu teki tuplan par-kolmosella. Hän kuittasi tuplan peräkkäisillä birdieillä nelosella ja vitosella palatan par-tulokseen, joka oli myös päivän lopputulos. 

Tuloset 66-72 (-6) oikeuttavat toisen kierroksen lopussa sijaan 47. Yksikin lyönti enemmän olisi voinut jopa pudottaa Kimin jatkosta, sillä tällä hetkellä tulos -5 riittää niukasti cutista. Jos yksikin pelaaja parantaa, on cut-raja -6. 

Kolmannen päivän jälkeen kisassa jatkaa vain 35 parasta pelaajaa. Koivun täytää täten saada pientä nousua aikaan, jotta pääsee pelaamaan täydet neljä kierrosta! Kärkeen on matkaa yhdeksän lyöntiä. Nick Flanagan pelasi avauskierroksella -10 ja on toista päivää -5 ennen kolmea viimeistä reikää. 

Ursula Wikström pelasi huippukierroksen

Ursula Wikström onnistui perjantaina upeasti. Avauskierroksen 74 (+2) lyönnillä pelannut Wikström sisuuntui pelaten toisen kierroksen tulokseen 69 (-3). Yhteistulos -1 oikeuttaa viimeiseen jatkopaikkaan! 

Unskin päivä oli täynnä tapahtumaa. Kierros piti sisällään seitsemän birdietä ja neljä bogia. Kaksi viimesitä reikää toivat korttiin elintärkeät ja arvokkaat birdiet, jotka nostivat suomalaisen mukaan lauantain peleihin! 

Naisilla on sama sääntö, että kolmannen päivän jälkeen 35 parasta jatkavat sunnuntaille. Unskilla on matkaa kyseiseen sijaan kaksi lyöntiä! 

Noora Komulaisen osalta pelit päättyivät harmittavasti kahteen kierrokseen. Nooran tulokset olivat 73 ja hän on toista kierrosta +7 ennen viimeistä reikää.  Naisten kisaa johtaa Kim Kaufman tuloksella -13.

Viasat ja Viaplay näyttävät European Tourin lähetykset suorana

Etsi luettavaa