Hyppää sisältöön

Koivu hyvässä asemassa ET-avauksessa – neljä lyöntiä kärkeen

Kim Koivu joutui antamaan tänään hieman periksi takaysillä.

Kim Koivu aloitti kauden ensimmäisen kierroksen hyvin, vaikka bogi toiseksi viimeisellä reiällä pudotti helsinkiläistä hieman tuloksissa.

Kim Koivu lähtee neljän lyönnin takaa-ajomatkalta toiseen päivään Honma Hong Kong Openissa. Koivu pelasi tänään tuloksen 69 (-1), mikä riittää avauskierroksen jälkeen sijoitukseen 25 parhaan joukossa. 

Helsinkiläinen pelasi tänään tasaisesti, sillä kierros piti sisällään kolme birdieä ja kaksi bogia. Fanlingin kenttä on kapea, ja sen viheriöt ovat pienet. Tulostaso onkin pysynyt kisassa melko maltillisena, semminkin kun aamulla ja aamupäivällä tuuli kovaa. Koivu olikin tyytyväinen, että lähtöaika sattui hänelle iltapäivään.

”Kenttä on haastava. Onneksi sain pidettyä pallona tänään suurimmaksi osaksi oikeilla puolilla”, Koivu viestitti Hongkongista.

Iltapäiväksi tuuli tyyntyi, ja Koivu pääsi pelaamaan varsinkin lopun hyvissä olosuhteissa. Hän oli vielä kaksi reikää ennen loppua vain lyönnin päässä top 10 -sijasta, mutta vaikealle yhdeksikölle tehty bogi pudotti häntä noin kymmenen sijaa huonompaan suuntaan.

Koivulle teki myös hyvää pieni irtiotto edellisen kauden jälkeen. Hän malttoi olla koskematta mailoihin jonkin aikaa.

”Tietyt asiat ovat menneet eteenpäin ja oli hyvä ottaa vähän breikkiä lyhyen mutta intensiivisen kauden jälkeen”, Koivu sanoi. ”Nyt taas virtaa riittää normaalisti ja kuukauden päästä samanlainen tauko ennen kauden varsinaista alkua.”

Kisan toinen suomalainen Kalle Samooja ei onnistunut yhtä hyvin. Hän starttasi kierrokselle aamun ensimmäisessä ryhmässä. Aikainen herätys, vaikea sää ja vähän ruosteinen lyöntipeli söivät tulosta. Turkulaisen pelasi kierroksen 74 lyönnillä ja on yhdeksän lyönnin päässä kärjestä ja kolme lyöntiä cut-rajasta.

”Oli aika raskas aamu. Neljän jälkeen olin jo salilla. Keliä on huono syyttää, mutta sen kanssa kävi vähän huono tuuri. Aamulla oli 10  metrin puuskittainen tuuli, joka näkyy tuloksissa valitettavasti”, Samooja sanoi tiedotteessaan.

Samooja starttaa huomenna kierrokselleen klo 11.10, joten hänen ei tarvitse herätä yhtä aikaisin kuin tänään. Mies vaikuttikin olevan luottavaisin mielin huomista ajatellen.

”Treenatessa lyöminen tuntui hyvältä, kuten muutkin osa-alueet. Huomenna hyvä kierros, niin nousua tulee reippaasti”, hän totesi.

Kilpailun kärkipaikalla ovat avauskierroksen jälkeen Aaron Rai, Jason Scrivener ja Yusaku Miaysato tuloksella viisi alle parin.

Tulospalvelu

European Tourin kilpailut näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa