Hyppää sisältöön

Kohua herättäneet rankkarit peruttiin – uuteen sääntöön tulossa muutoksia?

Denny McCarthy joutui maailman typerimmän säännön uhriksi

Yhdysvaltain Denny McCarthyn perjantaina saamat rangaistuslyönnit peruttiin.

Sääntö 10.2b(4) on herättänyt paljon keskustelua. Ensin Kiinan Haotong Li sai kaksi rangaistuslyöntiä Dubain-kisan päätöspäivänä European Tourilla. Tällä viikolla Yhdysvaltain Denny McCarthylle annettiin samasta syystä kaksi rankkaria.

Kyse on siis säännöstä, jossa kielletään pelaajan caddieta olemaan pallon ja lyöntilinjan takana, kun pelaaja on käymässä lyöntiasentoon. Ideana säännössä on se, että caddie ei auttaisi pelaajaa lyönnin tai putin linjaamisessa.

Varsinkin McCarthyn penaltit saivat aikaan melkoisen myrskyn, ja PGA Tour pyörsi myöhemmin rankkarit keskusteltuaan USGA:n ja R&A:n eli golfin säännöistä vastaavien tahojen kanssa. 

McCarthyn ja Lin tapaukset eroavat toisistaan siten, että McCarthyn caddie seisoi pelaajan takana, kun tämä otti harjoituslyöntejä wedge-lyönnissään. Lin caddie seisoi puolestaan tämän takana, kun kiinalainen oli jo asettumassa lyöntiasentoon.

PGA Tour tiedotti myös, että se aikoo ottaa sääntökohdan tarkastelun alle USGA:n ja R&A:n kanssa. Luvassa lienee siis muutoksia golfmaailmaa puhuttaneeseen sääntöuudistukseen.

 

Etsi luettavaa