Hyppää sisältöön

Klubin änkyrä suivaantui porttikiellosta ja tuhosi viheriöitä – tuomittiin vuodeksi ehdolliseen vankeuteen

Illan pimeydessä operoinut ex-jäsen tuomittiin vankeuteen tihutöistään Englannissa. (Kuvituskuva)

Entinen kaivostyöntekijä ehti tuhota englantilaisen golfkentän viheriöitä yli vuoden ajan, ennen kuin jäi kiinni itse teosta. Oikeus tuomitsi hänelle ehdollista vankeutta.

Englantilaisen Woolley Park Golf Clubin jäsen suivaantui erottamisestaan ja päätti kostaa klubille.

Viime huhtikuussa, illan pimeydessä 55-vuotias entinen kaivostyöntekijä sonnustautui kommandopipoon ja levitti kastelukannulla kasvintorjunta-ainetta eräälle klubin viheriöistä aiheuttaen mittavat vahingot.

Eikä hän ollut ensimmäistä kertaa asialla.

Mies oli saanut porttikiellon kentälle alkuvuonna 2020 änkyrämäisen käytöksensä vuoksi. Hän muun muassa kiusasi golfkentän työntekijöitä riitauen kentän omistajien kanssa. Huonosti käyttäytyneellä miehellä oli myös vaikeuksia löytää peliseuraa, koska klubin muut jäsenet eivät halunneet pelata enää miehen kanssa.

Kaivostyötekijä jäi lopulta kiinni, kun golfkentälle aiemmin tehdyn ilkivallan takia asennetut valvontakamerat kuvasivat miehen viimein itse teossa. 

Ilkivalta alkoi vähän sen jälkeen, kun entinen kaivostyöntekijä oli saanut porttikiellon kentälle. Tihutyöt kohdistuivat aina kahdelle kentän viheriöistä, niille jotka sijaitsivat autotien vieressä. 

Todisteiden puuttuessa poliisi ei voinut tehdä asialle mitään muuta kuin suositella valvontakameroiden asentamista.

Änkyräjäsen jäikin lopulta kiinni, kun valvontajärjestelmä antoi hälytyksen ja kenttätyöntekijä näki näytöltään miehen tuhoavan parhaillaan viheriötä.

Hän hyppäsi saman tien autoon isänsä kanssa ja hurautti muutaman golflyönnin päässä sijainneelle kentälle.

Vaikka miehellä oli kommandopipo päässään, kenttätyöntekijä tunnisti tekijän valvontakameran tuottamasta kuvasta porttikiellon saaneeksi jäseneksi tämän kävelytyylin perusteella.

Taloudelliset vahingot nousivat Yorkshire Live -verkkolehden mukaan kaikkiaan yli 90 000 euron arvoiseksi. Oikeuden mukaan mies vahingoitti tahallaan golfkentän omaisuutta ja tuomitsi tämän 12 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Oikeudessa mies ei kiistänyt syyllisyyttään. Sen sijaan hän oli eri mieltä aiheuttamiensa vahinkojen suuruudesta.

Entinen kaivostyöntekijä ehti olla jäsenenä yli kuuden vuoden ajan, kunnes hänelle ei enää myönnetty jäsenyyttä.

”Alkuun hän oli ihan ok, mutta myöhemmin hän ryhtyi hankalaksi ja alkoi kiusata klubin työntekijöitä ja muita jäseniä”, sanoi kentänomistaja Phillip Rowbottom Yorkshire Live -lehden uutisessa.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Etsi luettavaa