Hyppää sisältöön

KLM Open: Kaikki suomalaiset mukana Hollannissa

Mikko Ilonen sijoittui viime vuonna Hollannissa 18:nneksi.

Euroopan Tourin vankkurit ovat matkanneet Hollantiin, jossa pelataan tällä viikolla uudella kentällä.

Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen starttaavat huomenna Hollannin Euroopan Tourin kisaan KLM Openiin. Kaikki heistä tarvitsevat kipeästi hyviä sijoituksia, kuka mistäkin syystä.

Ilonen on Race-to-Dubai-kisassa 63. sijalla, kun 60 parasta pääsee kiertueen kolmeen finaalikisaan mukaan. Ennen tämän viikon kisaa Ilosella on matkaa 60 sijaan hieman vajaa 9 000 pistettä. Huomenna alkavaan kisaan hän lähtee luottavaisin mielin, ja mikä ettei, sillä viikko sitten Sveitsissä hän sivusi kauden parastaan sijoittumalla jaetulle 12. sijalle.

 ”Oma suoritus on varsin ketterän tuntuinen, ennusmerkit ovat hyvät”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Korhonen ja Kakko taistelevat kiertuekortista

Kakko ja Korhonen taistelevat pääsystä 110 parhaan joukkoon uusiakseen pelioikeuden kiertueella. Korhonen on rahalistalla sijalla 128 ja noin 30 000 euron päässä 110 sijasta. Kakolla on rajaan 60 000 euron verran. Hollannissa hänen pitäisi sijoittua vähintään kuudenneksi noustakseen rajan paremmalle puolelle, riippuen tietenkin toki vähän muidenkin kilpakumppanien sijoituksista.

Alunperin Kakon piti jättää Hollannin-kisa väliin, mutta viime viikolla Sveitsissa hänen pelinsä lähti kulkemaan toisella kierroksella siihen malliin, että Kakko päätti osallistua myös Hollannin kisaan, vaikka putosikin cutista.

”Oma peli tuntuu siltä, että se on ihan urallaan. Mitään ongelmia ei ole, täytyy pyrkiä olemaan keksimättä niitä kierrosten aikana. Olen  tehnyt mielestäni viimeisten viikkojen aikana fiksuja asioita. Uskon, että tämä näkyy pian myös tuloskortissa”,  Kakko sanoi tiedotteessaan.

Mikko Korhosella peli on kulkenut kesällä väärään suuntaan. Hän on pelannut neljä kisaa, ja vain yhden kerran täydet kierrokset. Itseluottamus on ollut välillä koetetuksella.

”Luottoa tulee, kun saa pari onnistumista. Perusasioista lähdetään liikkeelle: tähtäys, grippi ja rytmi – ja uskallus vetää kunnolla, sillä ajatuksella eteenpäin”, Korhonen sanoi.

Uusi kenttä kaikille

Kisa pelataan The Dutch -kentällä, joka on kaikille uusi. Colin Montgomerien suunnittelema kenttä valmistui vuonna 2011 ja saa torstaina tulikasteensa Euroopan kiertueella.

”Ihan kiva kenttä pelata. Lipunpaikoilla pystytään muokkaamaan pelattavuutta poikkeuksellisen paljon. Viheriöiden muotoilu on mennyt muutamin kohdin vähän yli. Pitää olla tarkkana, ettei missaile väärälle
puolelle”, Kakko kuvaili.

Mikko Ilonen uskoi, että hyvällä säällä tulostaso tulee painumaan alas.

”Vettä on paljon, ne pitää välttää. Kenttä on mainiossa kunnossa ja tarjoaa kyllä birdie-paikkoja matkan varrella. Tulostasosta muodostuu erittäin hyvä, jos sääennusteet pitävät paikkansa”, Ilonen sanoi.

Korhonen lähtee kilpailuun klo 8.50 Suomen aikaa, Ilonen tuntia myöhemmin. Kakko tiiaa iltapäivällä klo 15.20 lähtevän ryhmän mukana.


Kilpailua voi seurata Viasat Urheilu -kanavalta ja Viaplayltä.

 

Etsi luettavaa