Hyppää sisältöön

Kitayma jakaa johdossa – McIlroy nousi voittotaisteluun mukaan

Onnistuuko Kurt Kitayama ottamaan huomenna uransa ensimmäisen PGA Tour -voiton? Yhdysvaltalainen johtaa kisaa kolmen kierroksen jälkeen, mutta erot ovat melko pienet ja vastus äärimmäisen kova.

Kurt Kitayama pelasi lauantaina kilpailun heikoimman tuloksensa, mutta onnistui säilyttämään kärkipaikan Floridassa pelattavassa Arnold Palmer Invitational -kisassa.

30-vuotiaan yhdysvaltalaisen kärkitulos -9 on sama kuin eilisen jälkeen, kun hän pelasi kilpailun kolmannen kerroksen pariin. Ero kaventui samalla kahdesta lyönnistä yhteen, kun Norjan Viktor Hovland sivusi päivän parasta 66 (-6) lyönnin kierroksellaan. Hän jakaa toista sijaa Scottie Schefflerin kanssa tuloksella -8.

Kurt Kitayama jatkaa Arnold Palmer Invitationalin kärjessä. KUVA: GETTY IMAGES

Kitayama aloitti lauantaina kankeasti, sillä kierroksen puolivälissä hän oli kolme yli parin ja pudonnut kärjestä. Jälkimmäisellä puolikkaalla hän petrasi ja nousi takaisin par-tulokseen.

Kärkiryhmän tänään illalla alkavalla päätöskierroksella muodostavat Kitayama ja Hovland. Scheffler saa peliseurakseen Englannin Tyrrell Hattonin, joka on neljäntenä.

Kolmanneksi viimeisessä ryhmässä pelaa Pohjois-Irlannin Rory McIlroy, joka on kuin varkain noussut voittotaisteluun mukaan. Rory oli vielä avauskierroksen jälkeen kaukana kärjestä, mutta on parantanut tulostaan jokaisella kierroksella.

Ennein viimeistä päivää McIlroy on ainoastaan kolme lyöntiä kärjestä tuloksellaan -6 (73-69-68) ja samassa tuloksessa Yhdysvaltain Harris Englishin kanssa.

Mielenkiintoinen nimi kärkikymmenikön tuntumassa on ruotsalainen amatööri Ludvig Åberg, joka on tuoreella amatöörien maailmanlistalla sijalla kaksi. Vaikka lauantaina ei ollut Åbergin paras päivä, hän on kilpailussa sijalla 12.

Amatöörinä hän ei voi kuitata kilpailusta rahaa, mikä on sääli, sillä palkintopotissa on 20 miljoonaa dollaria ja esimerkiksi sijoittuminen kymmenenneksi tuo kyseiselle pelaajalle yli puolen miljoonan dollarin tilin.

Eiliseen tapaan maailmanlistan kärkimies Jon Rahm oli hukassa. Avauskierroksen jälkeen kilpailua johtanut espanjalainen pelasi toisen perättäisen kierroksen 76 lyönnillä pudoten tulokseen +1 ja jaetulle sijalle 44.

Olosuhteet Bay Hill Club & Lodge -kentällä ovat olleet vaativat, mikä näkyy tulostasossa. Kentän virityksien kuvailtu vastaavan major-turnauksia, mikä on näkynyt myös tulostasossa.

Vain 38 pelaajaa on alle parin tuloksessa ja toisaalta pelaajanippu on sen verran tiiviisti kasassa, että luvassa on jännittävä päätöskierros käytännössä kaikki maailman parhaat pelaajat yhteen koonneessa kisassa.

Kärkikymmenikkö

SijoitusPelaajaYhteistulosKolmas kierros
1.Kurt Kitayama-9par
2.Viktor Hovland-8-6
2.Scottie Scheffler-8-4
4.Tyrrell Hatton-7-6
5.Rory McIlroy-6-4
5.Harris English-6-3
7.Pierceson Coody-5-6
7.Justin Thomas-5par
7.Jordan Spieth-5+2
10.Max Homa-4-1
10.Cameron Young-4par

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa