Hyppää sisältöön

Kirsi Alm-Siira tekee paluun viheriöille: ”Nyt on aika aloittaa golf”

Kirsi Alm-Siira sai Tommi Laiton oppitunnista lisää virtaa golfkentille palaamiseen. Kuva: MInea-Blomqvist-Kakko Kuvankäsittely: Tuomas Tyry

Uutisankkuri Kirsi-Alm Siiralla on upeita kokemuksia golfista nuoruusvuosiltaan. Lajin pariin paluuta suunnitteleva liikuntafriikki haki Golfmessuilla tuntumaa lyömiseen 20 vuoden tauon jälkeen.

Kirsi Alm-Siira oli yksi useista tuhansista messuvieraista, joka kävi aloittelijan roolissa fiilistelemässä golfin ja lyömisen tunnelmaa.

Uutisankkuri nostettiin ”lavalle” Minni & Roope Golfschoolin pron Tommi Laiton opetustunnille.

Laitto antoi Alm-Siiralle rautamailan käteen, pyysi tätä ottamaan alkuasentonsa ja lyömään palloa simulaattorissa ”omalla svingillään”.

Aivan aloittelijaksi häntä on kuitenkaan turha luonnehtia.

Golfmaila, pelaaminenkin on Noormarkussa syntyneelle Alm-Siiralle tuttu juttu nuoruusvuosilta.

”Olin golfvalmentaja Heini Haapalan opissa Porissa ja pelasin hänen kanssaan joitain kertoja kentällä. Osallistuimme yhteen kisaaankin (scramble), jonka Heinin ansiosta voitimme selvällä marginaalilla. Minulla oli varmaan joku maksimitasoitus käytössä”, Alm-Siira sanoo.

”Lajista on upeita kokemuksia, mutta se jäi paikkakunnalta muuton ja arkielämän kiireiden johdosta syrjään. Työ, perhe, pienet lapset. Niinhän se monasti menee. Kipinä golfiin kuitenkin on ollut koko ajan olemassa. Ei vain ole tullut sitä oikeaa hetkeä palata lajin pariin.”

Vaikka melkoinen osa lyönneistä oli alussa puhtaita huteja, ei innostus Tommi Laiton käsittelyssä laskenut tai hymy karannut huulilta.

”Kyllä minä sen muistin, kuinka haastavaa golf on. Pitkän tauon jälkeen lyöminen tuntui mukavalta. Tunne siitä, että kentälle olisi pian kiva päästä vahvistui.”

Suoriin lähetyksiin tottunut uutisankkuri osoittautui lyöntien välissäkin innokkaaksi keskustelijaksi, joka haastoi opettajansa lukuisilla kysymyksillä.

Pitkäkestoinen liikunta houkuttaa

Alm-Siiralla on ystäväpiirissään ja MTV3:n työkavereissa valtava määrä lajin harrastajia, jotka ovat häntä houkutelleet kentille.

Kirsi Alm-Siira (vas.) oli Tommi Laiton oppitunnilla elementissään yleisön edessä.
KUVA: TEEMU TYRY

”Uskon, että tämä on se kausi, jolloin löydän ajan goflin uudelleen aloittamiseen ja pelaamiseen. Lajiin liityvä pitkäkestoinen matalan sykkeen liikunta on sitä, minkä osuutta minun on hyvä lisätä. Sosiaalinen puoli on myös hyvin tärkeä.”

Oma-aloitteisesti uutisankkuri nostaa esiin myös golfkenttien kauniit maisemat ja moninaiset tavat harrastaa.

”Ympäri Suomen on varsin paljon todella kauniita kenttiä, joissa silmä lepää, vaikkei aktiivisesti pelaakaan. Myös golfin imago on kehittynyt oikean suuntaan viimeisten vuosien aikana.”

”Erittäin merkityksellisenä pidän myös sitä, että golfissa kunnioitetaan hyviä tapoja sekä arvoja. Harrastamisen muodot ovat monet. Tätä voi harrastaa perheen ja kaverien kanssa, aiempaa vapaampaan malliin kukin omasta tulokulmastaan.”

”Golf on mielestäni yksi parhaista TV-lajeista, joka on urheilulajien joukossa saanut asemaa, joka sille kuuluu”, urheilutoimittajanakin työskennellyt Alm-Siira listaa.

Messujen opetustunnin jälkeen Minea Blomqvist-Kakko muistuttaa Alm-Siiraa mahdollisuudesta kehittää taitojaan Pickalassa Tommi Laiton vetämillä tunneilla ja kursseilla.

”Kyllä minä tulen. Suunnitelmissa on, että kauden aikana ehdin harjoitella ja pelata. Kehittyminen golfissa lisää innostusta ja rohkeutta lähteä pelaamaan kokeneempien kanssa.Uskon olevani jo syyskesällä lajin harrastajana huomattavasti kypsempi ja monta kokemusta rikkaampi”, hän lupaa itselleen haastattelun lopuksi.

Minni & Roope Golfschool

Etsi luettavaa