Hyppää sisältöön

Kippari Donald taisi tehdä DPWT:n lippulaivakisasta Ryder Cup -joukkueen harjoitusleirin – ovatko tässä Euroopan joukkueen parit perjantaiaamun foursomeen?

Luke Donald paritti Ryder Cup -pelaajat samoihin ryhmiin. KUVA: GETTY IMAGES

Luke Donaldilla oli varmasti näppinsä pelissä, kun BMW PGA Championshipin torstain ja perjantain peliryhmiä nimettiin.

Koko Euroopan joukkue on mukana huomenna käynnistyvässä DP World Tourin lippulaivakisassa BMW PGA Championshipissä. Eikä ole sattumaa, että joukkueen jäsenet pelaavat kaksi ensimmäistä kierrosta yhdessä neljään eri ryhmään jaettuna.

Vaikuttaa siltä, että Euroopan joukkueen kapteeni Luke Donald käyttää kilpailua tehokkaasti hyväkseen valmistautumisleirinä kauden 2023 huipennukseen, jossa Eurooppa ja Yhdysvallat kohtaavat Marco Simonen kentällä Roomassa.

Ryhmistä voidaan tehdä varmasti myös päätelmiä siitä, ketkä pelaajat tulevat mahdollisesti pelaamaan keskenään Ryder Cupin joukkuekisoissa. Jokaiseen neljään ryhmään Donald on sijoittanut yhden tulokkaan.

McIlroy, Hovland ja Åberg

Wentworthissä Rory McIlroyn ja Viktor Hovland kanssa pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Ludvig Åberg, jonka voi hyvin kuvitella pelaamassa Italiassa sekä McIlroyn että Hovlandin parina.

McIlroy voisi tuoda kokemuksen tuomaa rauhallisuutta Åbergin peliin ja toisaalta iloisen Hovlandin ja rennon Åbergin pohjoismaiset kemiat voisivat kohdata mainiosti Italiassa.

Mikäli Donald peluuttaa McIlroytä ja Hovlandia yhdessä, siitä tulisi melkoinen syömähammas Euroopan joukkueelle – onhan kyseessä maailman tämän hetken toiseksi ja neljänneksi paras pelaaja ranking-sijoituksen perusteella.

Rahm, Hatton ja Højgaard

Maailmanlistan kolmonen Jon Rahm pelaa torstaina ja perjantaina Nicolai Højgaardin ja Tyrrell Hattonin kanssa.

Edellisessä Ryder Cupissa Rahm pelasi yhden ottelun Hattonin kanssa, ja se päättyi tasapeliin Scottie Scheffleriä ja Bryson DeChambeauta vastaan. Muissa joukkuematseissa Rahmin parina oli Garcia, joka siirtyi LIV Golfiin eikä ole haasteottelussa mukana.

Vaikuttaa siltä, että ainakin alkuun Donald voisi kokeilla parina Rahmia ja Hattonia. Højgaard on helppo laittaa ainakin yhdeksi otteluksi Rahmin siipien alle hakemaan tuntumaa Ryder Cup -tunnelmaa ennen sunnuntain kaksinpelejä.

Rose, Fitzpatrick ja MacIntyre

Kolmannen Ryder Cup -ryhmän Wentworthissä muodostavat Justin Rose, Matt Fitzpatrick ja Robert MacIntyre.

Ehkäpä tärkein ajatus Donaldilla tässä ryhmässä on saada Fitzpatrickin Ryder Cup -lukko auki. Hän debytoi haasteottelussa 2016 Hazeltinessa häviten molemmat ottelunsa. Vuonna 2018 hän ei mahtunut joukkueeseen ja vuonna 2021 hän hävisi kaikki kolme matsiaan.

Avain Fitzpatrickin lukkoon voisi olla kokeneen Rosen peluuttaminen hänen seurassaan. Rose on selkeästi voittava pelaaja Ryder Cupissa, jossa hänen saldonsa on 13 voittoa kaksi tasapeliä ja kahdeksan tappiota. Mikäli Fitzpatrickin lukko ei aukea, voisi Ryder Cup -tulokas MacIntyre toimia hyvänä varamiehenä periaatteessa kummalle tahansa pelureista.

Lowry, Fleetwood ja Straka

Neljännessä Ryder Cup -ryhmässä kiertävät Shane Lowry, Tommy Fleetwood ja Sepp Straka, joka on kolmikon tulokas. Vuonna 2018 Fleetwood oli ratkaisevaa pelaajia yhdessä Francesco Molinarin kanssa Pariisissa.

Hakeeko Donald kenties paria Lowrystä ja Fleetwoodista? Varmasti myös vahvan kauden PGA Tourilla pelannut Straka saa mahdollisuuden näyttää kyntensä jossain vaiheessa.

Kahtena ensimmäisenä päivänä pelataan neljä joukkuepeliä eli neljä pelaajaa on aina viltissä. Varmasti myös päivän kunto ja pelaajien fiilikset ratkaisevat, kun Donald muodostaa pareja, mutta ei olisi ihme, mikäli perjantaiaamun foursomeen marssisi Euroopalta seuraavat parit:

  • Rory McIlroy–Victor Hovland
  • Jon Rahm–Tyrrell Hatton
  • Justin Rose–Matt Fitzpatrick
  • Shane Lowry–Tommy Fleetwood

Ryder Cup pelataan reilun kahden viikon kuluttua.

Etsi luettavaa