Hyppää sisältöön

Kim Koivun kausi ohi? ”Totaalinen burnout”

Kim Koivu yrittää saada itsensä kuntoon

Kim Koivun toimintaa ja heikkoja tuloksia on ihmetelty. Viimeisin ihmetyksen aihe on olut Koivun vetäytyminen kisoista niin Ranskasta kuin Portugalista. Nuori mies otti ryhdikkäästi puhelimen käteen, soitti ja kertoi karun tilanteen.

Kim Koivun upea nousujohteinen golfura alkoi saada synkempiä pilviä taivaalle kun jatkoonpääsyrajat karkailivat ja mies vajosi Race To Dubai -rankingissa. Koivun umpisolmut eivät auenneet, vaikka valmentaja vaihtui. 

Mies loi uskoa itseensä ja ensimmäinen kisa Timo Rauhalan alaisuudessa toimikin vielä hyvin. Sen jälkeen nimen perään on poikkeuksetta ilmestyneet kirjaimet MC. Kim on jatkanut yhteistyötä Timo Rauhalan kanssa, mutta golfmailoihin ei ole koskettu Italian kisan jälkeen.

Koivun korttihaaveet karkasivat ja siitähän kansa oli huolissaan. Huolenaiheet ja syyt olivat kuitenkin ihan muualla kuin golfillisessa puolessa. 

”On ollut todella vaikeaa henkisesti. Fyysisesti olen ihan sadan prosentin kunnossa, mutta monista syistä johtuen olen ajautunut ihan täyteen burn outiin. Golf ei suomennettuna ole kiinnostanut pätkääkään. Ei ole tehnyt mieli treenata ja ajatus on ollut ihan muualla kisoissa”, Koivu kertoo. 

Burnout on vaikea sairaus, johon saattavat toki vaikuttaa monet asiat. Kimin osalta suuret odotukset ja isot treenimäärät ovat varmasti olleet yksi osasyy. 

”Tärkein asia tässä on se, etten halua syyttää ketään muuta kuin itseäni. Haluan kantaa vastuun niistä valinnoista mitä olen tehnyt. Kun olen menestynyt, olen jakanut kiitosta todella paljon ulospäin, vaikka olisi pitänyt muistaa olla myös itsestään ylpeä. Kun on ollut vaikeaa, samalla tavalla siitä täytyy itse nousta oikeilla valinnoilla”, Koivu kertoo puhelimessa. 

Kim ei ole koskenut mailoihin Italian kilpailun jälkeen. Koivu ei tiedä koska palaa kentille jos palaa. Todennäköisen varmasti palaa kun aika on kypsä. 

”Olen tehnyt nyt itseni kanssa töitä ja jutellut psykologin kanssa. Yritän saada pääkopan ja ajatukset kuntoon, elämän raiteilleen ja katsotaan sitten uudestaan. Tällä hetkellä ei ole käynyt mielessäkään golf saati European Tour tai sen karsinnat”, Kim täräyttää. 

Toivottavasti Koivu löytää sisäisen rauhansa ja palaa kentille uutena miehenä kun aika on kypsä! 

Aikaisemmin European Tourin blogissa täydestä burnoutista ja masennuksestaan kertoi yleisön suursuosikki Andrew ”Beef” Johnston, joka on asian käsiteltyään löytänyt taas ilon lajia kohtaan.

Etsi luettavaa