Hyppää sisältöön

Kim Koivulla väylät kadoksissa Munchenissa:”Lähipeli toimii, avaukset jättivät aseettomiksi”

Kim Koivu on kovan paikan edessä pyrkiessään uusimaan korttinsa ET:lla.

Kim Koivu (74,+2) putosi BMW Internationalissa voittotaistosta epätasaisuutensa johdosta. Englannin Jordan Smith (-13), Matthew Fitzpatrick (-12) ja Matt Wallace (-11) ovat suurimmat suosikit ennen päätöskierrosta.

Kim Koivu (70-66-74,6) suuntasi pian BMW Internationalin kolmannen kierroksensa jälkeen rangella ja viipyi siellä harjoitusalueen sulkeutumiseen asti.

Neljällä ensimmäisellä reiällä parit tehnyt Koivu tarttui  viidennellä, lyhyellä par-nelosella, draiveriinsa tavoitellen griiniä. Pallo lähti kuitenkin vasemmalle ja pysyi siellä painuen synkkään metsään. Toisella pallolla tehty par tuotti kortttiin tuplabogeyn. 

Koivu teki ulosmenossa vielä kaksi birkkua, mutta otti yhdeksännellä kolme puttia. Sisääntulossa bogeja tuli kolme lisää, birkkuja hän rakensi kierroksen aikana neljä. 

”Positiivista oli hyvä lähipeli ja putti. Osuin kuitenkin vain neljästi väylään avauksilla, se ei anna tällä kentällä mahdollisuuksia tuloksentekoon. Kaksi ensimmäistä kierrosta ovat taas osoittaneet, että pystyn lyömään riittävän hyvin ja monipuolisesti. Vaatimustaso ET:lla kuitenkin edellyttää tasaisuutta, joka nyt jäi uupumaan”, Koivu analysoi kierrostaan rangerupeaman jälkeen.

Pelaaminen Martin Kaymerin kanssa viimeisessä ryhmässä oli ensimmäistä kauttaan ET:lla pelaavalle Koivulle sykähdyttävä ja positiivinen kokemus.

”Väkeä oli valtavasti, luonnollisesti enemmän kuin koskaan aiemmin omalla kohdallani. Kaymer on herrasmies, hyvin tulimme juttuun.”

Saksalaisyleisön supersuosikki  Kaymer epäonnistui pahasti johtoasemassa Golf Club Munchen Eichenriedin kentällä. Avauksiaan ensimmäisillä väylillä bunkkereihin ja oikealle karheikkoon lyönyt Kaymer sai ensimmäisen kolhun väyläbunkkerista estealueelle lyömänsä lähestymisen seurauksena. Hän koetti chipata sieltä ulos vasemmalta puolelta, mutta osuma oli varsin vaatimaton. Toisen chipin jälkeen otetut kaksi puttia ja bogi lähettivät Kaymerin väärälle raiteelle.

Lukuisten missattujen lyhyiden puttien ja toisen esteeseen menneen lähestymisen vuoksi tulokseksi tuli 75,+3 joka jättää Kaymerille varsin pienet mahdollisuudet ykköstilalle nousemiseksi.

Matt Wallace johtaa Race to Dubai-listaa, vaikka kauden ensimmäinen voitto on vielä saavuttamatta

Matt Wallace johtaa Race to Dubai-listaa, vaikka kauden ensimmäinen voitto on vielä saavuttamatta

GETTY IMAGES

Kierroksen tähdet olivat samassa ryhmässä tuloksen 65 pelanneet Matthew Fitzpatrick ja Matthias Schwab. He ovat yhteistuloksesa 12 alle, edellä lyönnin paremmalla tuloksella kisaa johtava Jordan Smith (-13) saa sunnuntaina parikseen Schwabin.

Race to Dubai-listalla kärkipaikkaa pitävä viimevuotinen BMW Internationalin voittaja Matt Wallace (-11) kärkkyy ykköstilan uusimista vain kahden lyönnin päässä Smithista.

Wallace voitti edelliskaudella kolme kisaa, kuluvan vuoden aikana plakkarissa on  ”vain” kakkostilat British Mastersista sekä Dubaista, PGA Championshipissa hän oli kolmas. 

Kim Koivun kauden paras sijoitus on joulukuulta Hongkongista, jossa hän oli yhdeksäs. Kalenterivuoden 2019 puolella menestys on ollut vaatimattomampaa, Dubain 38:s tila on ennen Munchenin kisaa paras noteeraus.

Sunnuntaina Kim Koivu starttaa kierrokselleen kello 11.53 Suomen aikaa.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Sunnuntain lähetys käynnistyy kello 13.30

Etsi luettavaa