Hyppää sisältöön

Kim Koivu yllätti bogittomalla kierroksella – kolminkertainen CT-voittaja on selvittänyt cutin vain kerran puoleentoista vuoteen

Kim Koivun pelit ovat sujuneet viime vuosina heikosti, mutta torstaina hän pelasi erinomaisesti. KUVA: ANTERO LINDELL

Kim Koivu mahtuu Saksassa avauskierroksen jälkeen kymmenen parhaan joukkoon. Se on positiivinen yllätys, sillä kolminkertaisella Challenge Tour -voittajalla on takana monta vaikeaa vuotta.

Kim Koivun tulokset Challenge Tourilla viime ja tällä kaudella ovat sangen surullista katsottavaa. Vuonna 2018 kolme haastajakiertueen turnausta voittanut helsinkiläinen on selvittänyt cutin puolentoista vuoden aikana vain kerran!

Edellisen kerran Koivu selvisi viikonlopun kierroksille viime vuoden Big Green Egg German Challengessa.

Tällä viikolla vuorossa on sama kilpailu, ja Koivu aloitti sen vahvasti. Tulos 68 (-4) riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun kahdeksanteen sijaan.

Koivu selvitti kierroksen ilman bogeja. Birdiejä hän teki neljä. Eroa kärkimies Tadeáš Tetakiin on yhtä monta lyöntiä.

Menestymättömyys kansainvälisillä kentillä on tarkoittanut myös monta taloudellisesti laihaa vuotta, sillä palkintorahaa hän on tienannut Challenge Tourilla ja European Tourilla vuodesta 2020 lähtien ainoastaan hieman yli 1 000 euroa.

Pärjääminen tällä viikolla tekisi Koivulle varmasti hyvää paitsi taloudellisesti myös itseluottamuksen kannalta.

Päivän toiseksi paras suomalainen oli Lauri Ruuska, jonka jäi Koivusta kaksi lyöntiä pelattuan kaksi alle parin. Alex Hietala ja Roope Kakko alittivat Wittelsbacher Golfclubin kentän parin lyönnillä.

Viime viikolla kolmanneksi sijoittunut Oliver Lindell pelasi pariin. Huomenna porvoolaisen pitää parantaa hieman, jotta pelit viikonvaihteessa jatkuisivat.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa