Hyppää sisältöön

Kim Koivu tykitti päivään parhaan kierroksen Leopard Creekilla!

Kim Koivu oli koko päivän paras pelaaja perjantaina

Kim Koivu pelasi uransa parhaan kierroksen European Tourilla. Parin heikon kierroksen jälkeen hän painoi Leopard Creekin kentän täysin polvilleen tykittäessään itsensä mukaan voittotaistoon tuloksella 65 (-7).

Kim Koivu lähti selkä seinää vasten perjantain iltapäiväkierrokseen Alfred Dunhill Championshipissa. Koivu tiesi tarvitsevansa parin alituksen, jotta pelit jatkuvat vuoden 2019 puolella vielä kahden kierroksen ajan. Avauskierros sujui 75 (+3) lyönnillä ja cut-raja pyöri tulosten +1 ja +2 hujakoilla.

Tiukkojen paikkojen erikoismies otti heti kierroksen alussa vahvan otteen jatkopaikkaan. Ensimmäiseltä kolmelta reiältä merkittii korttiin kolme birdietä! 

Päivän neljäs onnistuminen odotti kierroksen puoliväliin ja Koivu päätti etuysinsä päivän neljänteen birdieen ja tulokseen 32 (-4). 

Takaysi lähti täysin samalla tavalla likkeelle kuin etuysi. Kolmen birdien putkella! Koivu oli jo tuloksessa -7 kierrostaan pelattuaan 12 väylää. 

Superkierros sai kuitenkin kolhun kun Koivu teki kentän 13:nnelle väylälle bogin. Erityisen harmillista oli, että kyseessä on par-5. Tämä ei kuitenkaan lannistanut, vaan Kim kuittasi tekemällä peräkkäiset birdiet väylillä 14 ja 15. Ensimmäiseen 15 reikään yhdeksän birdietä! 

Vielä 17 pelatun väylän jälkeen Koivu oli tuloksessa -8 kierrostaan. Viimeisellä reiällä nähtiin päivän aikana paljon birdieitä ja eagleja. Petollinen saariviheriö on kuitenkin myös uhka. Koivu otti todennäköisesti toisen lyönnin kiinni, mutta pallo on todennäköisesti karannut vesiesteeseen. 

Viimeiselle väylälle korttiin tuli siis lopulta päivän toinen bogi. Kierrostulokseksi muodostui 65 (-7) siitä huolimatta, että Koivu teki kahdelle takaysin par-vitoselle bogit! Samalla Koivu pelasi koko päivän parhaan tulokse. Lyönnin heikompia tuloksia nähtiin kolme kappaletta.

Yhteistuloksin 75-65 (-4) Koivu jakaa kisassa sijaa 12. Matkaa kisaa johtavaan David Lipskyyn on vain neljä lyöntiä. Samasta tuloksesta Koivun kanssa löytyvät muun muassa Etelä-Afrikan suuret toivot Louis Oosthuizen, Ernie Els ja Erik Van Rooyen

Koivun tavoin viikonlopulle jatkaa myös Kalle Samooja. Turkulainen on tuloksessa -2 ja sijalla 28 ennen kahta viimeistä kierrosta. Samoojalle jatkoonpääsy oli kauden ensimmäinen. Mikko Ilonen karsiuitui tuloksin 77-76, kuten myös Tapio Pulkkanen (75-75). 

Etsi luettavaa