Hyppää sisältöön

Kim Koivu tilastoina: Voitto tulee aina kun on paikka

Kim Koivu siirtyy suurempiin ympyröihin Challenge Tourin läpäistyään

Kun Kim Koivulla kulkee peli, hän voittaa kilpailun. Siltä vaikuttaa ainakin tilastojen valossa. Käsi ei ole tärissyt vielä kertaakaan kun on ollut paikka napata kilpailun voitto kotiin.

Kim Koivu lähtee Rolex Trophy kahteen viimeiseen päivään ylivoimaisen ennakkosuosikin asemasta. Jos tilastoja on katsominen, olisi suorastaan suuri ihme, että voittajaksi kruunattaisiin joku muu kuin Kim Koivu. Voitto olisi 27-vuotiaalle jo kauden neljäs. Koivu on tuloksessa -17 kahden kierroksen jälkeen, kakkosena oleva Marcel Schneider on jo viiden, kolmantena oleva pelaaja jo kahdeksan lyönnin päässä. 

Kim Koivu siirtyi ammattilaiseksi vasta syksyllä 2017. Uusi ammatti on tuonut jo nyt mukavasti voita leivän päälle. Kukaan suomalainen ei ole koskaan lähtenyt yhtä hyvin porteista ammattilaisurallaan – ainakaan voittojen osalta. Mikko Ilonen tienasi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan 151 000 euroa – luonnollisesti pääkiertueella. 

Kausi 2018 alkoi Nordic Leaguen kilpailuissa Espanjassa. Ne voidaan tässä yhteydessä jättää laskuista, sillä keskittyminen on ollut ainoastaan Challenge Tourin ja European Tourin tapahtumissa. 

Raha: Koivu on tienannut European Tour ja Challenge Tour yhteenlaskien noin 103 000 euroa. Suurin shekki tuli Kiinasta keväällä, jolloin voittosumma oli noin 45 000 euroa. 

Clutch: Kun pelataan voitosta, Koivu pelaa parastaan. Kauden aikana sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon on Challenge Tourilla kaksi – molemmat kisat ovat päättyneet Koivun voittoon. 

Alhaisia kierroksia: Koivu on pelannut CT ja ET yhteen laskien jo yhdeksän kierrosta tuloksella 66 tai paremmin. Se on kohtalaisen kova luku kun kierroksia on yhteensä pelattu 58. Paras noteeraus 62 (-10) syntyi keskiviikkoa Genevessä. 

With This Win: JOS Koivu onnistuu säilyttämään johtoasemansa Sveitsissä, tulisi hänestä toinen suomalainen, joka on pystynyt kolme kertaa CT:n osakilpailun voittoon. Ensimmäinen oli Anssi Kankkonen, jonka kolmas voitto oli sattumoisin sama Rolex Pro Am vuodelta 1997. Koivun kolme voittoa toki tulisi täyteen noin puolen vuoden aikana kun Kankkosen ura CT:llä kesti noin kymmenisen vuotta. 

Voitolla Koivu saisi täyden kategorian European Tourille loppukaudeksi 2018. Hän saisi myös vuodelle 2019 paremman kategorian kuin koko kiertueen rahalistan voittaja. 

Voitot 2018: Yunnan Open (4 lyöntiä), NRG Open (Finnish Tour, 6 lyöntiä), Vierumäki Finnish Challenge (uusinta). 

Edelliset kolmella voitolla Challenge Tourin läpäisseet pelaajat ovat olleet kohtalaisen kovia nimimiehiä: Aaron Rai (2017), Brooks Koepka (2013) ja Kristoffer Broberg (2012).

 

Etsi luettavaa