Hyppää sisältöön

Kim Koivu tiedostaa haasteensa ET:lla: ”Pallonlyöminen täytyy saada paremmaksi”

Kim Koivu harjoitteli maanantaina Hirsalan rangella yhdessä valmentajansa David da Silvan kanssa

European Tourilla taso on huomattavasti leveämpi kuin CT:lla, tietää Kim Koivu arvioidessaan tekemisiään vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Kim Koivun kauden 2018 toinen puolisko oli melkoista ilotulitusta. Hän saavutti Challenge Tourilla kauden toisen ja kolmannen ykköstilansa. Saatuaan kolmannen jälkeen kortin ET:lle, Koivu nousi tuloslistan seitsemänneksi Portugal Mastersissa sekä yhdeksänneksi Hongkongissa. Maailmanlistalla helsinkiläisen sijoitus oli parhaimmillaan 176:s.

Tämän vuoden alusta hän on pelannut pääkiertueella 11 kertaa, jatkoonpääsyjä on vain neljä, karsiutumisia seitsemän. Race to Dubai -listalla sijoitus on 129:s. Maailmanlistan sijoitus (286.) on lukuisten ensimmäistä kautta ET:lla pelaavien tavoin heikentynyt yli sadalla.

Kausi on Koivun osalta pelattujen kisojen määrän suhteen (15) suurin piirtein puolivälissä.

”Haastavaa on ollut. En ole lyönyt riittävän hyvin. Väyliä on liian vähän, tarkkuus lähestymisissä vaihtelee liiaksi. Harkkarundeilla on kuitenkin tullut vahvoja fiiliksiä siitä, että tämä kilpailu olisi voitettavissa. Varsinaisilla kierroksilla taso on pudonnut”, Koivu analysoi.

Positiivisia signaaleja hän löytää etenkin lyhyiltä matkoilta.

”Putti on ollut hyvää. Lähipeliin olen saanut ajettua sisään uusia lyöntejä. Käytän vartaloa tehokkaammin hyväksi, ei tarvitse pelkän tahdonvoiman varasssa mennä.”

Rafa Cabrera-Bello jakoi oppejaan

Vertailupohjaa CT:n ja ET:n välisten erojen kartoittamiseen alkaa olla ensimmäisten kommenttien antamiseen.

”Pääkiertueella pelaajilla on keskimäärin ihan eri resurssit yhteistyökumppanien johdosta käytössään myös kotioloissa.  Trackmanit, hyvät harkkapallot, paras saatavilla oleva valmennus, tiimi ympärillä ovat kivijalat.  Tässä suhteessa en anna tasoitusta, sillä investoin kaikki voimavarani itseni kehittämiseen. Tässä vaiheessa ei vielä voi jättää juuri mitään sukanvarteen.”

Kim Koivu pääsi alkuvuodesta pelaamaan Lähi-Idän kiertueen aikana yhden harjoituskierroksen kahdestaan Rafa Cabrera Bellon kanssa.

”Hän on ollut minulle pitkään yksi roolimalleista. Vahva ja monipuolinen pallonlyöjä jollaisista yritän ottaa oppia. Sain valtavasti ajatuksia hänen kanssaan käymieni keskustelujen seurauksena. Rafa on timantinkova ammattilainen, joka on kyennyt menestymään sekä Euroopassa kuin myös PGA Tourilla”, Koivu suitsuttaa maailmanlistalla parhaimmillaan 16:na ollut espanjalaista.

Torstaina käynnistyvään PGA Championshipiin Koivu antaa salamannopeasti oman suosikkinsa. 
”Olisihan se ihan upeaa jos Tiger Woods voittaisi.”

Koivun seuraava kilpailu pelataan Tanskassa. Made in Denmark on kolmen miljoonan euron palkintopotilla kaikkien aikojen suurin Pohjoismaissa pelattava ET:n kisa.

”Kesäkuun ensimmäisellä viikolla osallistun US Openin karsintaan Walton Heathin kahdella kentällä. Tämän vuoden tavoitteista päällimmäinen on ET:n kortin uusiminen. Majoriin osallistuminen on toinen toiveista.” 

Etsi luettavaa