Hyppää sisältöön

Kim Koivu, Roope Kakko ja Lauri Ruuska tähdittävät Eezy Openia – palkintopotissa 40 000 €

Kolme kertaa kauden 2018 aikana Challenge Tourilla voittanut Kim Koivu väläytti edelliskaudella taitojaan yltämällä ykköseksi Finnish Tourin Lakiston kilpailussa. KUVA: ANTERO LINDELL

Golf Pirkkalassa pelattava Eezy Open on jo muutaman vuoden ajan ollut Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen (Finnish Tourin) rahakkain kilpailu 40 000 euron palkintopotillaan. Torstaina käynnistyvä kilpailu kokoaa Pirkkalaan kovatasoisen katraan huippupelaajia.

Golf Pirkkalassa on suuren golfkilpailun tuntua läpi viikon. Harjoituspäivien jälkeen keskiviikkona on vuorossa Pro-Am, joka myytiin hyvissä ajoin täyteen. Paikalle on tulossa 100 pelaaja, saman verran on väkeä myös kisan jatkoilla.

”Siellä on hyväntekeväisyyshuutokauppa, missä kerätään rahaa aloitteleville kilpagolfareille”, kertoo Golf Pirkkalan toimitusjohtaja Markus Junni.

Kilpailun taustalla on alusta lähtien vaikuttanut huippujääkiekkoilija Sami Vatanen. Nykyään Sveitsissä kiekkoileva Vatanen on kilpailun pääsponsori, mutta Junni on saanut häneltä paljon muutakin apua.

Sami Vatanen mukana kilpailussa

”Sami on ollut koko talven aktiivisesti mukana suunnittelemassa kisaa. On hienoa huomata se aktiivisuus tapahtuman järjestelyihin ihan yksityiskohtia myöten”, Junni sanoo kiitollisena.

Sami Vatasella on EEZY Openissa monta roolia.
Kuva: Juha Hakulinen

Vatanen nähdään myös kilpailussa mukana. Viime vuonna suoraan MM-kultajuhlista kisaan tullut tähtipuolustaja on tänä vuonna ehtinyt harjoitella hieman enemmän, joten pelin pitäisi olla hyvässä kunnossa.

Kisavalmistelut ovat Pirkkalassa sujuneet hyvin. Ainoa haaste on tullut taivaalta, kun viime päivien sateet ovat hieman hankaloittaneet kenttähenkilökunnan hommia, ja töitä on jouduttu tekemään sateen ehdoilla.

”Eilen leikkuut aloitettiin vasta iltaseitsemältä. Siinä oli seitsemän tunnin aikaikkuna, että päästiin leikkaamaan”, Golf Pirkkalan toimitusjohtaja Markus Junni kertoo.

Ennätykset menevät uusiksi?

Eezy Openin iso palkintopotti on houkutellut Pirkkalaan todella kovatasoisen osallistujajoukon Roope KakonKim Koivun ja Lauri Ruuskan johdolla. Myös Finnish Tourin yleisen sarjan rankingia johtava Rasmus Karlsson nähdään Pirkkalassa.

”Yleisfiilis on, että tänä vuonna on ylivoimaisesti kovin taso paperille. Itse odotan, että pelattaisiin kovaakin tulosta. Ja totta kai toivon, että joku pirkanmaalaisista olisi lauantaina kärkitaistelussa.”

Kaudella 2021 ykköseksi ylsi Asian Touria päätyökseen kiertävä Janne Kaske (-8). Edelliskauden voittaja Ilari Saulo (-12) paransi kisaennätystä neljällä lyönnillä.

Naisten sarjassa nähdään 22 pelaajaa, ja suurinta ennakkosuosikin viittaa kantaa viime viikolla Pickalassa pelatussa Ladies European Tour -kilpailussa komeasti cutista läpi mennyt Katri Bakker.


Katri Bakkerin kotimaassa pelattavien arvokilpailujen sarja jatkuu EEZY Openin jälkeen Tawastissa järjestettävillä joukkueiden EM-kisoilla.
Kuva: Juha Hakulinen

Bakker on hallitseva mestari. Kesäkuun alussa edellisenä vuonna tekemänsä voittotulos (+3) jätti Oona Kurosen kolmen kierroksen kisassa seitsemän lyönnin päähän.

Eezy Open käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikan päälle.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa