Hyppää sisältöön

Kim Koivu päätti avauskierroksen upeaan eagleen – Lindell pelasi vahvasti viimeiset kuusi reikää

Kim Koivun sijoitus avauspäivän jälkeen on 43.

Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa kahdeksan suomalaista on cut-rajan paremmalla puolella avauskierroksen jälkeen. Kim Koivu ja Oliver Lindell olivat iltapäivän suomalaisonnistujia.

Iltapäivän kierrokset eivät tuoneet parannusta suomalaisten asemaan Vierumäki Finnish Challenge -kisassa. Aamupäivällä neljä alle tuloksen pelanneet Lauri Ruuska ja Rasmus Karlsson ovat parhaat suomalaiset avauskierroksen jälkeen. Tulos 68 riittää 27. sijaan, sillä tulostaso tänään oli turkasen kova.

”Aika helpot olosuhteet oli tänään. Tuulta ei paljon ollut ja griinit olivat helpot aamusta. Sain paljon putteja sisään ja pääsin hyville paikoille”, Ruuska kommentoi kierrostaan.

Iltapäivän pelaajista parhaat tulokset pelasivat Oliver Lindell ja Kim Koivu, jotka nousivat aamuvuorossa kiertäneen Roope Kakon rinnalle pelaten tuloksen 69 (-3).

Suomalaiskolmikko Lindell, Koivu ja Honkala pelasi perättäisissä ryhmissä.

”Päivä oli kaksijakoinen. Paljon hyviä lyöntejä, mutta sitten muutamia huonoja. Pallo ei oikein pomppinut sinne, minne halusin tänään ja siihen muutama kolmeputtinen, mutta kokonaisuudessaan hyvä päivä”, sanoi Koivu kierroksen jälkeen.

Päivän kruunasi päätösreiän upea eagle, kun putti noin kymmenestä metristä löysi tiensä reikään. Näin Koivu sai CT-kauden toisen kuutosella alkavan kierrostuloksen. Seitsemän kisaa Challenge Tourilla on aiemmin tuottanut seitsemän karsiutumista viikonlopun peleistä, joten sijaa 43 jakava Koivu on nyt ilahduttavasti pari lyöntiä cut-rajan paremmalla puolella. 

Kim Koivu oli tyytyväinen eagle-lopetukseen, katso haastattelu:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Matias Honkalalla lyönti oli iskussa, mutta putti ei oikein kulkenut. Birdie-saldon olisi pitänyt olla neljää suurempi.

Näin valmentaja Timo Rauhala analysoi Matias Honkalan ja toisen valmennettavansa Koivun peliä:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Lindell tuskaili puolestaan etuysillään pelaten reiät 10–18 yhden yli. Pelirohkeus ja itseluottamus löytyivät takaysillä, kun hän onnistui lobin jälkeen pelastamaan parin kolmosreiällä melko pitkästä matkasta. Sen jälkeen loput kuusi reikää sujuivat neljä alle parin. Lopussa eaglekin jäi roikkumaan reiän viereen.

Tässä Lindellin haastattelu heti kierroksen jälkeen:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Kaikkiaan Suomesta on mukana kisassa peräti 25 kilpailijaa, kun moni osanottaja peruutti tulonsa viime tipassa. Avauskierroksen jälkeen heistä kahdeksan on cut-rajan paremmalla puolella. Yksi jälkijoukoissa kilpailuun hälytetyistä on ViGS:n nuori Veikka Viskari. Lukiolainen selvitti Challenge Tour -debyyttinsä kunnialla pelaten kotikenttänsä tulokseen 73 (+1).

Kun kilpailu viimeksi pelattiin vuonna 2019, cutin läpäisi kuusi pelaaja. Tuolloin suomalaisedustajia nähtiin kisassa yhteensä 15.

Marcus Helligklidellä onnistui torstaina melkein kaikki.

Marcus Helligklidellä onnistui torstaina melkein kaikki.

Janne Tarmio

Kisaa johtaa Tanskan Marcus Helligkilde tuloksella -11.

”Joskus hyvään golfiin tarvitaan aimo annos onnea”, sanoi Helligklide, jonka konservatiivisiksi tarkoitetut lähestymiset olivat hänen mukaansa usein päätyneet reiän lähelle, ja putitkin upposivat.

Toista sijaa jakaa tuloksella -8 kolme pelaajaa. Aamulla startannut Tanskan Oliver Hundebøll sekä iltapäivän lähtijöistä Ruotsin Tim Widing ja Englannin Todd Clements, joka pelasi takaysin peräti seitsemän alle parin.

Parhailla suomalaisilla on kärkeen 7–8 lyöntiä matkaa, joten Kakko ja Koivu toivoivat loppuviikolle vaikeampaa säätä, mikä helpottaisi karkumatkalaisen kiinniottoa. 

Sellaista saattaakin viikonloppuna olla luvassa kovemman tuulen ja sateen muodossa. Tänään Vierumäellä paistoi aurinko ja tuuli vain lievästi, mikä mahdollisti parin murskajaiset.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa