Hyppää sisältöön

Kim Koivu ”Luvassa on kova taistelu voitosta”

Kim Koivu pääsee yrittämään kolmatta voittoaan Challenge Tourilla tänään alkaen kello 14.20 alkaen Suomen aikaa. Rolex Trophyn päätöskierroksen panoksena on suora nousu European Tourille.

Kim Koivu on voittanut kaksi kertaa vuoden 2018 aikana European Challenge Tourilla. Kiinassa voitto tuli lopulta neljän lyönnin turvin kun Koivu takoi heti alkukierroksesta vastustajat kanveesiin. Vierumäellä skotlantilainen vastustaja selviytyi uusintaan asti, jossa Koivu voitti neljämetrisellä birdieputillaan. 

Tänään on luvassa täysin selkeä mies miestä vastaan tilanne. Koivu saa vastaansa jo yhden kisan Sveitsissä tänä vuonna voittaneen saksalaisen Marcel Schneiderin. 28-vuotias Schneider on Challenge Tourin rahalistan sijalla 23 ennen Sveitsin osakilpailua. 

Koivu ei ollut varsinaisesti pettynyt kolmanteen kierrokseensa, vaikka se jäikin tuloksellisesti paljon kahden ensimmäisen päivän suorituksista. 

”Iltapäivällä oli aika kova tuuli. Alussa löin hyviä avauksia, mutta wedget eivät löytäneet tietään tarpeeksi lähelle reikää. Takaysillä en osunut väyliin riittävän hyvin, että olisin päässyt birdie-paikoille”, Koivu pohdiskeli Challenge Tourin uutisessa. 

Tasatilanteessa Koivulla on selkeä suunnitelma miten taisto kääntyy kotiin. 

”Yritän ajatella vain positiivisia asioita. Olen valmis grindaamaan viimeisellä kierroksella ja katsotaan lopuksi kuka on kilpailun voittaja”, Koivu tunnelmoi. 

Pelisuunnitelmaan ei ole tulossa muutoksia viimeiselle kierrokselle. 

”Lyön varmaan samoja mailoja avauksissa kuin tähänkin saakka. Luvassa on hieno taisto voistosta ja odotan sitä innolla”, Koivu kertoi CT:n haastattelussa. 

Koivun ja Schneiderin jälkeen kolmatta sijaa jakava kolmikko on kuuden lyönnin päässä. Kalle Samooja jakaa sijaa kuusi ja lähtee finaalikierrokseen seitsemän lyöntiä kärkikaksikkoa perässä. 

Etsi luettavaa