Hyppää sisältöön

Kim Koivu luottavaisena Mauritiuksella: ”Loppuvuoden keskityn vain pelaamiseen”

Kim Koivu ja Daniel Silva mittailevat Ernie Elsin suunnitteleman kentän muotoja Mauritiuksella tällä viikolla

Kim Koivu lähtee ainoana suomalaisena European Tour -viikkoon Mauritiuksella. Romanttisella paratiisisaarella pelattavassa kisassa on pieni palkintopotti ja vain vähän nimekkäitä pelaajia.

Kim Koivu sijoittui kauden avauskisassa yhdeksänneksi Hong Kongissa. Matka jatkui Dubain kautta Mauritiuksella ja 27-vuotias kulutti lentotunnit lomapäivän merkeissä pois jaloista tunnelmallisessa Belle Mare Resortissa. Työt kutsuivat jälleen tiistaina kun Koivu aloitti valmistautumisen kauden toiseen European Tourin kisaan. 

Race to Dubai -listan yhdeksännellä sijalla avauskisan myötä majaileva Koivu on merkattu mies myös Mauritiuksella. Kolme voittoa Challenge Tourilla ja kaksi sijoitusta European Tourilla kympin joukkoon kertovat omaa kieltään tulokkaan tasosta. 

Miljoonan euron kilpailussa jaetaan uuden laskentamallin mukaisesti 2000 Race to Dubai -pistettä. Koivu saavutti ensimmäisestä kisastaan 52 pistettä. Voitosta on luvassa Mauritiuksella noin 450 pistettä. Kisa pelataan Ernie Elsin suunnittelemalla Anahita Golf Resortin kentällä. 

Suurimmat nimet osallistujalistassa ovat Ernie Els, Berndt Wiesberger ja Dylan Fritelli. Varsinaiset sateentekijät loistavat siis poissaolollaan, joka avaa tulevaisuuden tähdille hyvän mahdollisuuden jopa voittoon asti. 

Kim Koivu uhkui itseluottamusta Mauritiuksella. Hän kertoo, että Anahitan kenttä on kohtalaisen leveä, tuulialtis ja pehmeä. Kentän pitäisi istua hyvin pelille. 

”Kaikki on hyvässä kunnossa täällä. Pelaan neljän viikon putken ja tällä hetkellä ei ole oikein minkäänlaisia svingiremontteja käynnissä – pyrin keskittymään vain pelaamiseen ja tuloksentekoon”, Koivu kertoi.

Uutuuksina European Tour -kauteen lähdettäessä matkaan ovat tulleet uudet raudat ja TrackMan. Kim kertoo, että TrackManiin irtoaa kohtalaisen mukavia lukemia tällä hetkellä. 

”Otin vähän anteeksiantavemmat raudat kolme viikkoa sitten käyttöön, Mizunon JPX Forged -mallit. Draiverilla olen ihan tyytyväinen lukemiin, joita tuore laite näyttää. Mailanpäännopeus pyörii 118-120 mailin välillä ja pallo lentää ilmassa noin 270 metriä. Kyllä sanoisin, että kuulun kirkkaasti kiertueen pitkälyöntisten pelaajien joukkoon”, Koivu kertoo. 

Kim ei ota varsinaisia paineita kisan voittamisesta tai sijoituksista. Yhden mielenkiintoisen asian hän kuitenkin myöntää. 

”Hong Kong oli ihan hyvä viikko. Ei se kuitenkaan ollut mitenkään spesiaaliviikko kuitenkaan, sinne jäi paljon parannettavaa vielä.” 

Jos asian kiteyttää matemaattisesti, menee yhtälö jotenkin seuraavasti: Hong Kongissa oli nimekäs pelaajalista, Koivu pelasi hyvällä kisalla itsensä yhdeksänneksi. Mauritiuksella on paljon heikompi taso pelaajistossa, jos koivu pelaa hyvän kisan on hän yhdeksättä sijaa korkeammalla. Jos Koivu pelaa todella hyvän tai loistavan kisan, pitäisi jopa voiton olla täysin realistinen! 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Yes! I found a place to chill ?#hungry . #europeantour #tourlife #beachlife #chill

Henkilön Kim Koivu (@kimkoivugolf) jakama julkaisu Marras 26, 2018 kello 9.05 PST

Miltä Mauritius vaikuttaa yleisemmällä tasolla? 

”Onhan tämä aika mahtava paikka. Maisemat ovat todella hienoja ja lämpöä riittää. Sen voin myöntää, että yksi mojito nautittiin eilen. Enempää ei voi oikein ottaa näin pitkällä kisaputkella”, Kim heittää. 

Kenties lisää mojitoja on luvassa sunnuntaina voiton jälkeen…

Etsi luettavaa