Kim Koivu ja Matias Honkala suomalaistoivoina Sand Valleyssa – avauskilpailu jätti paljon parantamisen varaa

Kim Koivun huippukausi oli 2018, jolloin hän voitti kolme CT:n kisaa, ja pääsi näistä viimeisen jälkeen suoraan pääkiertueelle. Kuva: Getty Images.

Nordic Leaguen kolmesta Puolan kisasta keskimmäisessä Kim Koivu, Matias Honkala, Juhana Kukkonen ja Nikke Tyry jakavat ennen toisen kierroksen käynnistymistä sijalukua 15:s tuloksella 69,-3. Kärjessä on kenttäennätyksen 64.-8 tehnyt Mathias Gladbjerg.

22 suomalaista on mukana Nordic Leaguen todellisessa marathonissa, kolmessa kolmen kierroksen mittaisessa kisassa, jotka pelataan yhden päivän tauoilla tiukassa 11 päivän jaksossa Sand Valley Golf Resortissa Puolassa

Ensimmäinen kisa meni suomalaisittain varsin vaatimattomasti. Vain kolme pelaajaa pääsi jatkoon, 19 karsiutui.

Kim Koivu oli parhaana 11:s, kahdeksan lyöntiä voittajalle hävinneenä. Ilari Saulon sijoitus oli 33:s, Joachim Altosen 38:s.

Torstaina käynnistyneessä toisessa kisassa, Gebwell Championshipissa näyttää avauspäivän jälkeen paremmalta.

Kim Koivu, Matias Honkala, Juhana Kukkonen ja Nikke Tyry ovat viiden lyönnin päässä johtavasta pelaajasta tuloksella 69,-3. Yhdeksän suomalaista on ennen toista päivää cut-rajan oikealla puolella.

Suurimmat suomalaistoiveet kohdistuvat Nordic Leaguen pistelistan viidennellä sijalla olevaan Matias Honkalaan, sekä Kim Koivuun, joka superkautensa 2018 loppuvaiheilla nousi kolmen CT:n kisan voiton ja yhden DP World Tourin kärkikymmenikköön nousun jälkeen maailmanlistan sijalle 176.

Kauden päätteeksi viisi Nordic Leaguen parasta saa vahvan kortin Challenge Tourille.