Hyppää sisältöön

Kim Koivu häikäisi Genevessä – kenttäennätys ja selvä johtoasema avauskierroksen jälkeen

Kim Koivun peli kulkee nyt mallikkaasti.

Kim Koivu on avauskierroksen jälkeen selvässä johdossa Genevessä pelattavassa Challenge Tourin kisassa. Mikäli Koivu voittaa kilpailun, hän nousee saman tien European Tourille.

62 LYÖNTIÄ oli Kim Koivun avauskierroksen tulos Genevessä pelattavassa Rolex Trophyssä. Koivu pelasi etuysin tulokseen 29 ja takaysin 33, mikä lienee yksi hänen uransa parhaista ellei jopa paras kierrostulos. Harva suomalainen miespelaaja Challenge Tourilla tai European Tourilla on ylipäätään pystynyt yhtä kovaan kierrostulokseen.

Mikko Ilosella on ainakin yksi 62 lyönnin kierrostulos, jonka hän muutama vuosi sitten pelasi Hollannissa KLM Openissa. Kennemer Golf & Country Clubin par-luku oli tosin 70. Tapio Pulkkanen pelasi 62 lyönnin kierroksen viime vuonna Turkish Airlines Challenge -kisassa.

Helsinkiläinen aloitti päivän tekemällä kuusi birdieä putkeen. Sen jälkeen tahti hieman hyytyi, sillä loppukierrokselle birdiejä tuli ”enää” neljä. Tässä Koivun punaista pullollaan oleva tuloskortti:

KOIVULLA ON avauspäivän jälkeen selvä kolmen lyönnin johto. Kakkossijaa pitävät hallussaan Chilen Nico Geyger ja Ruotsin Sebastian Söderberg, joiden tulos oli 65 (-7).

Neljäntenä oleviin pelaajiin Koivulla on jo peräti viiden lyönnin kaula.

Myös kisan toinen suomalainen, Kalle Samooja, aloitti kisan erinomaisesti. Hän jakaa avauspäivän jälkeen kymmenettä sijaa tuloksella 69 (-3).

 

ROLEX TROPHYYN pääsi mukaan kiertueen 40 parasta pelaajaa. Ennen kisaan Koivu on rankingissa viidentenä ja Samooja kuudentena.

Rankingin selvä ykkönen on Tanskan Joachim B. Hansen, jolla on lähes 170 000 euron tienesti haastajakiertueelta. Hansen on voittanut Koivun tapaan tänä vuonna kaksi turnausta, joten kolmannen voiton napsahtaessa edessä olisi välitön nousu European Tourille.

Rankingissa tanskalaisella on Koivuun peräti yli 70 000 euron ero. Kisan kakkossijaa jakava Sebastian Söderberg on ranking-kolmonen.

Italian Lorenzo Gagli on vielä toisena, ja hän on myös pitkästä aikaa mukana Challenge Tourin kisassa.  Hän on ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 29 tuloksella yksi alle parin.

Tulospalvelu

 

 

Etsi luettavaa