Hyppää sisältöön

Kim Koivu on ET:n ahkerin kilpailija – Mikko Ilosen ennätys vaarassa

Kim Koivu sai tuntumaa ET:n kisoihin jo kauden 2018 toisella puoliskolla. Kuva Sveitsin Crans Montanasta

Koivu on pelannut yhtä lukuunottamatta kaikki kauden 2019 kilpailut , johon hän on kategoriallaan mahtunut.

Huippugolfarit pääkiertueilla suunnittelevat tarkkaan kauden peliohjelmansa huolehtimalla siitä, että harjoitteluun ja lepoon jää riittävästi aikaa. Kauden ohjelmassa on pitkälti yli 40 kilpailua, eikä yksikään pelaajista kierrä niitä kaikkia.

Kim Koivu on tulokaskaudellaan pelannut jo 18 kilpailua, enemmän kuin kukaan muu 301:sta pistelistalla olevasta ammattilaisesta.  Kausi käynnistyi marrras-joulukuun vaihteessa käydystä Hongkongin kisasta. Kiinassa hän on käynyt kahdesti, Australiasa kerran kahden perättäisen kisan verran, Afrikassa peräti kolmeen eri otteeseen ja Lähi-Idässä kahdesti. Malesian kisaan Koivu ei mahtunut, Intian kilpailu on toistaiseksi ainoa, jonka hän on vapaaehtoisesti jättänyt väliin.

Pisin perättäinen kisaputki on ollut viiden kisan mittainen. Vastaava  voi toteutua heinäkunn toisella puoliskolla. Saksassa 16:ksi sijoittunut Koivu aloittaa pelit Espanjan Aurinkorannikolla Valderraman kentällä torstaina, tämän . jälkeen hän on mukana myös Irlannin ja Skotlannin avoimissa. Mikäli  jostain kolmella edessä  olevasta napsahtaaa sijoitus kärkikymmenikköön, se voi tuoda Koivulle paikan heinäkuun 20.-23. päivinä pelattavaan Open Championshipiin.

Tällä hetkellä Koivu on pistelistan 125:s.  Kauden päätteeksi 110 ensimmäistä saa vahvan kortin seuraavalle vuodelle. Koivu pääsee heinäkuun lopun WGC- kilpailuun USA:ssa vain voittamalla, joten edessä on tämän hetkisen kategorian ja ET:lla tulevan tauon johdosta seuraavien kolmen kisan jälkeen elokuun toiselle puoliskolle.

Loppukesän ja syksyn ohjelmassa on 11 kisaa, joihin Kim Koivu pääsee. Mikäli ranking Race to Dubai-listalla paranee tämän jakson aikana oleellisesti, Koivu pääsee nostamaan kisojensa määrää vielä Turkin, Etelä-Afrikan ja Dubain (pistelistan 60 ensimmäisä)  finaaleissa.

Mikko Ilonen peli sakkasi kaudellla 2005, eikä ahkera kilpaileminenkaan tuonut hänelle kortttia seuraavalle vuodelle

Mikko Ilonen peli sakkasi kaudellla 2005, eikä ahkera kilpaileminenkaan tuonut hänelle kortttia seuraavalle vuodelle

GETTY IMAGES

Kim Koivulla on   nykyiselläkin kategorialla mahdollisuus rikkoa suomalaispelaajien  Mikko Ilosella oleva ennätys yhden kauden kisamääristä. Ilonen pelasi kaudella 2005 yhteensä 30 kilpailua, näiden lisäksi US Openin ja Open Championshipin karsinnat, jotka myös on laskettu Iloselle pelatuiksi kisoiksi, vaikkei hän niihin osallistunut. Vuosi oli Ilosen uran heikoin, hän jäi pistelistan sijalle 154:s ja joutui hakemaan vauhtia Challenge Tourin kautta pääkiertueelle.

Kuluvalla kaudella Koivun takana 17:ssa kilpailujen määrässä ovat kahdesti voittanut Kurt Kitayama, Adri Arnaus, Stuart Manley sekä Haydn Porteous.

Etsi luettavaa