Lauantain kilpagolfseuranta: Huippukierros nosti Castrenia 30 sijaa – Rahm ja Kitayama nousivat kärkeen CJ Cupissa

Matilda Castren pääsi jyvälle puttien vauhdeista kolmannella kierroksella. KUVA: GETTY IMAGES

Kokoamme lauantain kilpagolfuutiset tähän artikkeliin. Löydät päivitykset aikajärjestyksessä siten, että tuoreimmat uutiset ovat aina ylhäällä.

Pikalinkit uutisiin

Ladies European Tour, Women’s Indian Open

Komulainen putosi kahdeksanneksi Intiassa, Nummenpää päivän suomalaisonnistuja

Kahden kierroksen jälkeen Delhissä pelattavaa Hero Women’s Indian Openin johtanut Noora Komulainen lähtee päätöspäivään kahdeksannelta sijalta. Suomalainen pelasi lauantaina kaksi yli parin pudoten yhteistulokseen -3 (67-72-74). Kärkeen hänellä on eroa seitsemän lyöntiä.

Komulaisen kanssa kärkipaikkaa jakanut Amandeep Drall onnistui myös kolmannella kierroksella pelaten sen viisi alle. Intialainen on yhteistuloksessa -10 (67-72-67).

Lyönnin päässä Drallista ovat Ruotsin Caroline Hedwall ja Saksan Olivia Cowan. Kärkikolmikko on pienellä karkumatkalla, sillä neljänteen sijaan Komulaisella on kolme lyöntiä.

Siinä missä Komulaisen kolmas kierros hieman epäonnistui, onnistui puolestaan Elina Nummenpää kohentamaan sijoitustaan pelattuaan kierroksen 69 lyönnillä. Nummenpää on tuloksessa kaksi alle ja jakaa 11:tä sijaa.

Muista cutin selvittäisestä suomalaisista Ursula Wikström (+3) on 24:ntenä, Sanna Nuutinen (+5) 36:ntena ja Tiia Koivisto (+6) 39:ntenä.

LPGA Tour, BMW Ladies Championship

Castren puttasi itsensä 30 sijaa korkeammalle

Puttipeliinsä ajatuksen löytänyt Matilda Castren paranteli reilusti asemiaan Etelä-Koreassa pelattavassa BMW Ladies Championshipissa.

Castren löi tauluun loistavan 66 lyönnin kierrostuloksen. Hän jakaa kolmen kilpailupäivän jälkeen 24:tä sijaa yhteistuloksella -5. Toisen kierroksen jälkeen Castren oli kisassa 54:ntenä.

Huippukierroksen syntymisessä avainasemassa oli selkeästi kahta ensimmäistä päivää paremmin toiminut puttipeli. Kolmannella kierroksella Castren upotti seitsemän birdieä. Päivän ainoa kauneusvirhe tuloskorttiin tuli päätösreiällä, kun hän teki hieman epäonnekkaan bogin.

”Sain tänään putin vauhdeista paljon paremmin kiinni. Oli paljon parempia putteja kuin viimeiset pari päivää. Tuntuu, että eilen oli tosi hitaat griinit ja paljon jäi putteja lyhyeksi”, Castren kertoi tiedotteessa.

Tilastot tukevat Castrenin kommenttia, sillä hän puttasi kolmannella kierroksella ainoastaan 25 kertaa. Hyvän puttipelin tukena oli myös onnistunut chippipeli.

”Siellä oli muutama hyvä up and down. Pari chippiä oli lähellä mennä reikäänkin. Olen tyytyväinen tähän päivään. Tuntuu, että peli on ollut menossa parempaan päin viimeiset pari kisaa. Ja tänään osui sitten putit linjaan.”

Castren taistelee kiivaasti pääsystä kauden huipentavaan Tour Championshipiin. Finaalikilpailuun pääsee kiertueen rankingin 60 parasta pelaajaa. Ennen tämän viikon kilpailua Castren on kokonaispisteissä 66:ntena.

Kilpailun kärkeen nousi jälleen Atthaya Thitikul, joka johti kilpailua myös avauskierroksen jälkeen. Hän on tuloksessa -15 ja lyönnin Uuden-Seelannin Lydia Ko’ta ja Yhdysvaltain Andrea Leetä edellä.

Thitikulilla, 19, on huomenna erinomainen mahdollisuus nousta maailmanlistan ykköseksi ja LPGA-kiertueen pistejohtoon.

PGA Tour, CJ Cup

Rahm ja Kitayama kärjessä Etelä-Carolinassa

PGA Tourilla pelataan suurista rahoista CJ Cupissa. 10 500 000 dollarin kokonaispotista ovat kisaamassa kiertueen ykkösrivin tähdet.

Kahden kierroksen jälkeen kisaa johtavat Espanjan Jon Rahm ja Yhdysvaltain Kurt Kitayama. Varsinkin Rahm oli eilen vedossa, sillä hän käytti toisella kierroksella vain 62 lyöntiä (-9). Kaksikko on yhteistuloksessa -11, mutta eroa kakkosina oleviin Australian Cam Davisiin ja Yhdysvaltain Aaron Wiseen on vain lyönti.

Kahden lyönnin päässä kärkikaksikosta on Rory McIlroy, jonka tulos on siis -9. Kuudetta sijaa jakaa peräti kahdeksan pelaajaa. Seitsemän alle parin tuloksessa ovat muun muassa Tom Kim, Tyrrell Hatton ja Shane Lowry.