Hyppää sisältöön

Kiitos kun palasit, Tiger!

Tiger Woods on palannut hymyilevänä miehenä golfkentille

Tiger Woods sijoittui yhdeksänneksi Hero World Challengessa. Se ei kuitenkaan ollut positiivisin asia viikon suorituksissa.

Tiger Woods ja golf ovat jälleen yhtä. Maailman seuratuimpiin urheilijoihin lukeutuva Woods ei ole pitkään aikaan vaikuttanut yhtä onnelliselta kuin Hero World Challengen jälkeisessä haastattelussa. Mies itsekin uskoo menestyksekkääseen paluuseen. 

Jo avauspäivänä Justin Thomasin kanssa pelatessa Woods huomasi kaiken olevan kunnossa. Toisena päivänä hän käväisi kisan kärjessä. Rutiini ei ollut vielä sillä tasolla, että hän olisi kyennyt pitämään paketin kasassa täyttä kilpailua. Viimeisen päivän esitys oli jälleen parasta Tigeria, vaikka takaysin virheet söivätkin todellisen huippukierroksen. 

41-vuotiaan Woodsin selkä oli varmasti yksi seuratuimmista asioista viikon aikana. Tiger kertoi, että tiesi itse pystyvänsä pelaamaan kaikki neljä kierrosta, vaikka moni pelkäsi keskeytyksen olevan mahdollista. 

”Olen pelannut todella paljon golfia kuntouduttuani. Tiesin, että pystyn pelaamaan täydet kierrokset, en vain tiennyt miten peli toimii paineen alla.” 

Sehän toimi!

Woods painoi heti ensimmäisellä reiällä parikymmentä metriä pidemmän avauksen kuin kiertueen pitkälyöntisimpiin lukeutuva Justin Thomas. Tiger heitti kisan jälkeen lyöntiä analysoidessaan hyväntuulisen kuitin Thomasille.

”Hän on niitä pelaajia, jotka puristavat matalalla kaarella mittaa draiveihinsa, joten ei se yllättänyt”, Woods sanoi.

Kisan jälkeisessä haastattelussa Tiger vaikutti vilpittömältä, rehelliseltä ja monin tavoin hauskalta. Woodsin terävä huumorintaju ei ole välttämättä koskaan ollut paljoa esillä, mutta nyt hän kertoi sarkastisia kommentteja ja heitti hyvää huulta lähetyksessä. 

We Have a Dream: Vanha Tiger voittaa vielä monesti!

Oma PGA Tourin seuraaminen on ollut viime vuodet  vajaavaista. Edellisen kerran PGA Tourin rivikisaa tuli odotettua viimeksi vesikielellä kuutisen vuotta sitten. Silloin Tiger Woods ja Rory McIlroy olivat Honda Classicissa molemmat hyvissä asemissa. 

Eilen tuli jälleen aika ja motivaatio kääntää Tiger-kanavalle. Kaveri saapui kylään ja kyyläsimme jokaista lyöntiä kuin kelloja olisi siirretty kymmenen vuotta taaksepäin. 

Kyllä, Rickie Fowler olisi voinut pelata 56 lyöntiä, mutta rehellisesti: Se ei sytyttänyt yhtään niin paljoa kuin Tigerin jokainen liike. 

Woods löi uskomattoman hienoja draiveja. Aggressiivisia svingejä – liikkeen taide oli jotain kaunista, jotain johon ammattilainen löytäisi tyylikkään metaforan. Tigerin sinfoniaorkesteri ei soinut vielä täysin synkassa kokonaisuuden osalta, mutta potentiaali oli kuultavissa Kulosaareen saakka. 

Tigerin kertoimet kohti vuoden ensimmäista majoria tippui kolmannekseen. US Mastersissa hänen voitosta tarjottiin ennen kisaa 65 kerrointa, kisan jälkeen se oli enää 20. Se kertoo, että ammattilaisetkin yllättyivät pelin tasosta ja potentiaalista. 

Woodsia pidetään siis jo nyt kymmenen potentiaalisimman pelaajan joukossa Mastersin voittajaksi. Jos pelin kehitys jatkuu eteenpäin ilman loukkaantumisia, uskon kisan alla Tigerin olevan jo kolmen suurimman suosikin joukossa. 

En tiedä olinko ainoa, jonka mielestä kilpagolf ei ollut oma itsensä Tigerin korpivaelluksen aikana? Mielestäni paras skenaario miesten huippugolfille on, että Tiger kiusaa nuorempiaan seuraavat kymmenen vuotta.

Onko Jackin majorennätys sittenkään enää turvassa?

Etsi luettavaa