Hyppää sisältöön

Kiireinen Trump saapui helikopterilla Doraliin

Donald Trump NBC:n haastattelussa.

Donald Trump vieraili Cadillac Championshipissä päätöspäivänä ja antoi televisiohaastattelun, jossa kertoi sanoi suhteensa PGA Touriin olevan kunnossa.

Republikaanien presidenttiehdokkuudesta kisaava Donald Trump saapui näyttävästi seuramaan Cadillac Championshipin päätöspäivää. Trumpia kuljettanut helikopteri laskeutui golfväylälle, vähän ennen kuin World Tourin kärkiryhmä oli lähdössä ratkaisukierrokselle.

Tummaan pukuun ja kampanjalippikseensä sonnustautunut Trump kävi vaihtamassa muutaman sanan muun muassa Rory McIlroyn kanssa.

Kisan alla pohjoisirlantilainen oli kertonut medialle näkemyksiään kisan alla käynnissä olevasta presidenttikisasta ja siitä, ketä hän äänestäisi.

.

Trumpilta liikeni aikaa televisiohaastatteluun. Siinä hän puhui muun muassasuhteestaan PGA Touriin ja golfiin.

Suhde PGA Touriin kunnossa

Haastattelussa Trump kertoi muun muassa omasta suhteestaan golfiin ja PGA Touriin. Yhdysvaltalaiskiertueen johtajat ilmoittivat syksyllä, että Trumpin rasististen puheiden vuoksi tämän vuoden WGC-kisa saattaa jäädä viimeiseksi Trumpin nykyään omistamalla Doralin kentällä.

Trumpin mukaan hänen PGA Tourin välillä ei kuitenkaan ole kitkaa. Trumpin odotettua parempi menestyminen esivaaleissa on asettanut kiertueen hankalaan asemaan, joten viime aikoina se on ollut hipihiljaa siitä, missä kilpailu ensi vuonna pelataan.

Haastattelussa Trump muistutti siitä, että hänen suhteensa myös kisan pääyhteistyökumppaniin autovalmistaja Cadillaciin ovat hyvät. Trump ostaa autonvalmistajalta kosolti koslia eri kohteisiinsa ja hotelleihinsa Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

”Jatkoimme juuri sopimustamme heidän kanssaan seuraavan kolmen vuoden ajaksi”, Trump sanoi.

Sen sitä Trump ei kuitenkaan tiennyt, aikooko Cadillac jatkaa kisan sponsorina. Trumpin mukaan Etelä-Floridassa pidettävään kisaan voi helposti saada uuden sponsorin, mikäli Cadillac päättäisi vetäytyä kilpailusta.

Trumpilla lukuisia huippukenttiä maailmalla

Donald Trump on noussut kymmenen vuoden aikana merkittäväksi tekijäksi golfissa. Hän on haalinut omistukseensa nimekkäitä kenttiä eri puolelta maailmaa. Trumpin kaava on ollut simppeli: hän ostaa vaikeuksissa olevan kentän halvalla ja laittaa sen jälkeen niiden remontoimiseen julmetusti rahaa. Kentän sijainnin tulee olla hyvä.

Trump-kenttiin kuuluu Doralin lisäksi muun muassa Turnberry Skotlannissa. Yhteensä Trump omistaa 17 huippukenttää. Doralin hän hankki viitisen vuotta sitten. Kenttien ja sen kiinteistöjen remontoimiseen hän väitti laittaneensa peräti 250 miljoonaa dollaria.

Kun Trumpilta kysyttiin sitä, olisiko siitä etua golfille, mikäli hänet valittaisiin Yhdysvaltain presidentiksi. Kiinteistömoguli vastasi kyllä ja piti sen jälkeen pitkän markkinointipuheen kentistään.

Trumpin kentät ovat kuitenkin vain harvojen saatavilla, sillä green fee esimerkiksi viikonlopun kisakentälle Doralin Blue Monsteriin maksaa lähes 500 euroa.

Edellinen kierros Lexi Thompsonin kanssa

Lopuksi haastattelija kysyi Trumpilta, milloin tämä on viimeksi pelannut kierroksen. Vastaus kuului, että kaksi viikko sitten yhdeksän reikää LPGA Tour -tähti Lexi Thompsonin kanssa. Omasta tuloksestaan Trump ei puhunut mitään, mutta Thompson oli pelannut pitkällä kentällä puolikkaan 32 lyönnillä.

Jälkikäteen Trump sanoi vaimonsa kysyneen häneltä, kuinka paljon parempi olit kuin Thompson?

”Vastasin, että älä kysy minulta tuollaista”, Trump päätti haastattelun.

 

 

 

Etsi luettavaa