Kiira Riihijärvi voitti Epson Tourin kisan Michiganissa : ”Tuntuu hienolta, ykköstila ei ole vielä kolahtanut tajuntaani”

Kiira Riihijärvi suuteli alkukesästä voittopokaalia Epson Tourilla Michiganissa pelatussa kilpailussa. KUVA: Epson Tour

Kiira Riihijärvi nousi lauantain viimeisellä kieroksella voittoon Ann Arbor’s Road to the LPGA -kilpailussa. Ykköstila siivitti hänet kuudenneksi haastajakiertueen rahalistalla.

Virpiniemi Golfin kasvatti Kiira Riihijarvi saavutti voiton tulokaskautensa yhdeksännessä kilpailussa Michiganissa.

”Tuntuu tietysti hienolta ja kummalliseltakin. Ykköstila ei ole vielä oikein uponnut tajuntaani”, Riihijärvi kertoi Epson Tourin sivuilla.

Viimeisen kierroksen tulos oli 69,-3. Kisaa johtanut Pavarisa Yoktuan jäi kahden lyönnin päähän.

Kauden kahdeksassa aiemmassa kisassa hänen paras sijoituksensa oli yhdeksäs. Karsiutumisiakin oli neljä, joista kaksi viimeisissä toukokuussa pelaamissaan kisoissa.

”Uskoakseni minulla oli pieniä henkisiä blokkeja korvien välissä. Pidin pienen tauon saadakseni paremman fokuksen tekemisiin. Se näytti toimivan.”

Suuren merkityksen menestykselleen viikonlopun kisassa Riihijärvi antoi paikalliselle caddielleen.

”Hän oli erinomainen. Puhuimme paljon, hän piti minut rauhallisena. Perusajatukseni oli ottaa yksi lyönti kerrallaan”, Riihijärvi muistutti toimivasta mallista.

Lue lisää: Katso Kiira Riihijärven videohaastattelu voiton jälkeen

Sydän hakkasi jännityksestä kahdella viimeisellä

Kilpailu voitosta käytiin lauantaina Riihijärven ja Pavarisa Yoktuanin välillä. Riihijärvi sai yliotteen kilpakumppaninsa tehtyä kolme bogia kierroksen keskivaiheilla.

”Tunsin sydämeni hakkaavan tavalllista voimakkaammin toiseksi viimeisellä reiällä.”

Suurta draamaa ei kuitenkaan koettu, sillä avausreän boginsa jälkeen kierroksen aikana neljä birdietä tehnyt Riihijärvi johti tässä vaiheessa kolmella lyönnillä.

Yoktuanin viimeisen reiän birdie kavensi eron kahteen lyöntiin.

Kiira Riihijärvestä tuli toinen suomalainen joka on voittanut LPGA:n haastajakiertueella.

Matilda Castren ylsi ykköstilaan syksyllä 2020, jolloin hän pelasi pääasiassa LPGA:lla.

Epson Tourin kisan ykköspalkinto 30 000 dollaria on hieman suurempi kuin Castrenin heinäkuussa 2021 LET:n Gant Ladies Openista kuittaama shekki.

Merkityksellistä Riiihijärven voitossa on luonnollisesti se, että rahalistalla kymmenen ensimmäisen joukkoon sijoittuminen kauden lopussa toisi pelioikeuden LPGA:lle.

Riihijärvi osallistuu myös alkavan viikon kilpailuun Michiganissa. Ilmoittautuneiden joukossa on myös vastikään avioitunut Linda Osala (ex-Henriksson), joka palasi äitiysloman jälkeen Epson Tourille tavoitteenaan paikka pääkiertueella.