Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi viides Epson Tourin kolmanneksi viimeisessä kilpailussa – nousi kiinni LPGA Tour -paikkaan

Kiira Riihijärvi on suunnitellut siirtyvänsä ammattilaiseksi keväällä 2020 päättyvien opiskelujensa jälkeen.

Kiira Riihijärvi nousi kymmenen sakkiin Epson Tourin rankingissa, vaikka voitto kariutui kahteen tuplabogiin El Dorado Shootoutin päätöskierroksella.

Kiira Riihijärvi on sijoittunut viidenneksi LPGA Tourin haastajakiertueen Epson Tourin osakilpailussa Arkansasissa.

Riihijärvi johti kilpailua kahden kierroksen jälkeen pelattuaan huipputuloksen 66. Kolmanteen eli viimeiseen kierroksen oululaislähtöinen pelaaja käytti yhdeksän lyöntiä enemmän. Se pudotti hänet viiden lyönnin päähän kisan voittaneesta Yhdysvaltain Britney Yadasta, joka oli sunnuntain paras pelaaja 65 lyönnin kierroksellaan.

Riihijärvi päätyi yhteistulokseen -6 (69-66-75).

Riihijärvi pilasi voittomahdollisuutensa tekemällä sekä etu- että takaysille yhden tuplan. Bogeja kertyi kolme. Birdiejä hän upotti päätöskierroksellaan yhteensä neljä.

Viides tila nostaa Riihijärven Epson Tourin rankingissa yhdeksänneksi ennen kahta viimeistä kilpailua. Sijoittuminen top 10:iin kokonaispisteissä olisi tärkeää, sillä kauden päätteeksi kymmenen parasta pelaajaa saa paikan LPGA-kiertueella.

Riihijärvi on aiemmin tällä kaudella voittanut yhden kilpailun ja sijoittunut toisessa kakkoseksi. Sijoituksia kärkikymmenikköön on nyt yhteensä neljä.

Ensi viikolla kiertueen vankkurit etenevät Alabamaan ja kausi päättyy parin viikon kuluttua Floridassa.

Eilen Riihijärvi kommentoi Epson Tourin sivuilla, että hän ei aio ottaa paineita mahdollisesta nousustaan LPGA:lle, vaan nousu tapahtuu jos se on tapahtuakseen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa