Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi osui viheriöihin kärkinaisten tahtiin – Matilda Castrenilla hurja loppurutistus Minnesotassa

Kiira Riihijärven kausi käynnistyi komeasti toisella sijalla Epson Tourilla. Pääkiertueella hän hakee kahdeksannessa kilpailussaan ensimmäistä paikkaa viikonlopun kierroksille. Kuva: Getty Images

Ruotsin Frida Kinhult (-6) jakaa kärkipaikkaa yhdessä edellisvuoden voittajan Jennifer Kupchon ja kolmen muun pelaajan kanssa LPGA:n Minnesotan kilpailussa.

Uransa ensimmäistä cutin selvittämistä LPGA:lla tavoitteleva Kiira Riihijärvi (par) on niukasti, yhdellä lyönnillä cut-rajan takana. Heikosti aloittanut Matilda Castren (+1) pelasi kolme viimeistä reikää neljä alle parin.

Meijer LPGA Classicissa on keskimääräistä korkeampi palkintopotti ja tämän avittamana myös tasokas pelaajakatras.

Avauspäivän jälkeen kärjessä on viisi pelaajaa tuloksella -6. Edellisvuoden ykkösen Jennifer Kupchon lisäksi saman tuloksen tekivät ensimmäistä LPGA:n voittoaan tavoitteleva Ruotsin Frida Kinhult, Cheyenne Knight, Lindsey Weaver- Wright, sekä Japanin Ayaka Furue, joka nousisi voitolla pistelistan kärkeen.

Viheriöosumien määrä kohdillaan

Kiira Riihijärvi pelasi hyvän kierroksen osuen 14 kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöön. Kärkiviisikolla keskiarvo oli 14,2, joten neljä birdieä tehneellä oululaisella oli tilastojen valossa mainio tuntuma peliinsä. Perustilasto ei välttämättä anna oikeaa kuvaa pelin tasosta, mutta kauden aiempiin esityksiin nähden 77,8 % osumistarkkuus torstaina maistuu juhlalta.

Riihijärven pelin kantava vahvuus on aiempina kausina ollut lähestymiset. Meneillään olevalla kaudella se on kääntynyt kivireeksi, sillä osumaprosentti on heikko (49,6%) ja sijoitus listalla 154.

Erot kärjen ja keskiryhmän välissä ovat Minnesotan kisassa pieniä. Riihijärvi teki harmikseen bogeyn 17:lla, mutta onnistui paikkaamaan tätä viimeisen reiän birdiellään.

Kilpailu on LPGA:lla Riihijärven kauden ja uran kahdekas. Seitsemän ensimmäistä ovat päättyneet karsiutumiseen, vain yksi 14:sta kierroksesta on mennyt alle parin.

Perjantain kierroksella hän todennäköisesti tarvitsee parin alittavan tuloksen, sillä avauspäivän jälkeen sijoitus on 80:s.

Matilda Castrenille kierroksen alku oli murheellinen. Ulosmenon tulos oli +5, ja sijoitus viimeisten joukossa. Sisääntulon kolme viimeistä reikää (birdie, birdie, eagle) toivat kuitenkin valoa taloon. Yhteistulos +1 jätti Castrenin sijalle 102.

Matkaa cut-rajan oikealle puolelle on kuitenkin vain kaksi lyöntiä. Avauskierroksen tulos mutkistaa entisestään Castrenin tavoitetta päästä pelaamaan U.S. Women´s Openiin Pebble Beachiin.

Mikäli Castren ei tee kolmella viimeisellä kierroksella hurjaa nousua kärkiviisikkoon, jää hänen viimeiseksi mahdollisuudekseen vallata paikka kauden kolmanteen majoriin voitto tai yhden pelaajan kanssa jaettu kakkossija Women´s LPGA Championshipissa juhannusviikolla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa