Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi ensimmäistä kertaa viikonlopun kierroksille LPGA:lla – edessä pääkiertueen karsintojen toinen vaihe

Kiira Riihijärvi on perjantain kierrros huomioiden pelannut 30 kierrosta LPGA:lla. Keskiarvona hän on pelannut 2,966 lyöntiä yli parin kierrosta kohden. KUVA: EPSON TOUR

Kiira Riihijärvi (+2) selvisi rimaa hipoen jatkoon Old American Golf Clubilla, Colonyssa, Teksasissa meneillään olevassa LPGA:n kilpailussa. Yhdeksänteen sijaan Riihijärvellä on matkaa kuusi lyöntiä.

Viikonlopun kierrosten jälkeen oululaiselle jää reilu viikko aikaa valmistautua pääkiertueen toiseen karsintavaiheeseen kolmesta, joissa hänellä on mahdollisuus uusia pelioikeutensa LPGA:lle

Tulihan se sieltä!

Näin voidaan iloita Kiira Riihijärven selvitettyä ensimmäistä kertaa kuluvan kauden, ja koko uransa aikana LPGA:lla. Tulokaskautensa viimeisessä ja 15:ssa kilpailussa hän pelasi tulokset 72-72,+2.

Toisena päivänä Riihijärvi nakutteli 12 paria putkeen. 13:lla hän teki vapauttavan birdien, mutta ennen viimeistä väylää neljälle seuraavalle kaksi bogia.

Kolmas bogey 18:lle olisi pudottanut Riihijärven rajan väärälle puolelle, mutta pinna piti.

Sijaluku on 62:s.

Edellisviikon kisassa Riihijärvi pelasi kauden toistaiseksi ainoan kuutosella alkavan tuloksensa (68), mutta heikon avauskierroksen johdosta pelit päättyivät kahteen päivään.

Meneillään olevaa kilpailua johtaa viidesti LPGA:lla voittanut Hyo Joo Kim (-10). Kolmatta sijaa jakaa nimekäs kolmikko Leona Maguire, Celine Boutier ja Lexi Thompson (-6).

Kaudella 2021 samalla kentällä pelatun kilpailun voitti Jin Young Ko lyönnillä ennen Matilda Castrenia.

Kumpikaan ei ole nyt mukana. Ko suuntasi Hong Kongiin, jossa hän johti avauspäivän jälkeen LET:n Aramco Team Seriesin kisaa.

Kuudesti perättäin karsiutunut Castren jätti Teksasin kisan väliin. Hän on on mukana LPGA:n seuraavassa kilpailussa, joka pelataan Kiinan Shanghaissa.

Viikonlopun jälkeen karsintoihin

LPGA:n pelioikeuden omaavista 193 on kuluvalla kaudella tehnyt vähintään yhden cutin ja saanut pisteitä.

Riihijärven sijoitus ennen kisaa on 194:s.

Hänen mahdollisuutensa nousta niin syvälle kärkikymmenikköön, että LPGA:n karsintojen toinen vaihe olisi vältettävissä pistelistan sijoituksella 101-150, ovat olemassa, mutta käytännössä olemattoman pieninä.

Tämä johtaa siihen, että Kiira Riihijärvi hakee jatkoa pelioikeudelleen 17.-20.10 kotiosavaltiossaan Floridassa, Plantation Golf and Country Clubilla, Venicessa pidettävissä karsintojen toisessa vaiheessa.

Karsintafinaali pelataan 108 reiän mittaisena 30.11.-5.12 Alabamassa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa