Kiira Riihijärven ja Matilda Castrenin peli sakkaa LPGA:lla – kauden paras kierrostulos ei riittänyt paikkaan viikonlopun kierroksille Arkansasissa

Kiira Riihijärvi joutuu hakemaan paikkaa LPGA:lle karsintojen kautta, jollei torstaina käynnistyvässä Teksasin kisassa tule voittoa. KUVA: GETTY IMAGES

Kiira Riihijärvi (74-68,par) jäi kolmen lyönnin päähän paikasta kahdelle viimeiselle kierrokselle Walsmart Arkansas Champioinshipissa. Matilda Castrenin (+1) kuudes perättäinen karsiutuminen sinetöityi lyöntiä heikommalla tuloksella. Voiton nappasi Korean Hae Ran Ryu (-19) ennen Ruotsin Linnea Strömia.

Tulokaskauttaan LPGA:lla pelaava 22-vuotias Hae Ran Ryu saavutti LPGA:n Arkansasin kilpailussa voiton, joka ei tullut kiertueen tapahtumia seuraaville yllätyksenä.

Ansiolistalla on ammattilaisuran aiemmilta vuosilta jo viisi voittoa Korean Tourilta.

Hae Ran Ryu voitti syksyllä 2022 LPGA:n karsintafinaalin ja sijoittui pian pääkiertueen kauden käynnistyttyä seitsemänneksi. US Openissa hän oli kärkitaistoissa, lopullisella tuloslistalla kahdeksas.

Palkintorahaa Arkansasissa oli jaosa peräti 2,3 miljoonaa dollaria. Korealaisen osuus tästä oli 343 000.

Ruotsalaiset tulevat leveällä rintamalla

Viiden Solheim Cupissa voittoa juhlineen ruotsalaistähden tähden jälkeen ruotsalaismenestystä jatkoivat viikonloppuna Ranskan avointen voitollaan Johanna Gustavsson, sekä 26-vuotias Linnea Ström Arkansasin kisan toisella sijallaan kolme lyöntiä voittajalle hävinneenä.

Strömin sijoitus on uran paras LPGA:lla. Palkintorahaakin (214 000 dollaria) hän kuittasi lähes nelinkertaisesti Ranskan kisan voittaneeseen Gustavssoniin nähden.

Riihijärven kausi LPGA:lla päättyy Teksasissa

Kiira Riihijärven mahdollisuudet jatkopaikkaan Arkansasissa sulivat käytännössä jo avauskierroksella (+3). Tuloksen söivät kierroksen aikana tekemänsä triplabogey par-viitosella, sekä tuplabogey par-nelosella.

Toisella kierroksella (-3) hän tehtaili kuusi birdieä. Bogeja kertyi kolme. Saman verran Riihijärvi jäi kauden parhaalla tuloksellaan (68,-3) myös jatkopaikasta.

Riihijärvi on karsiutunut kaikissa pelaamissaan LPGA:n kisoissa. Alkavan viikon Teksasin kisa jää hänelle kauden viimeiseksi pääkiertueella.

Castrenilla hyviä muistoja Teksasista

Matilda Castren (71-72,+1) karsiutui kuudennen kerran peräkkäin.

Castren on mukana torstaina The Colony -kentällä käynnistyvässä kilpailussa, jossa hän kaudella 2021 sijoittui toiseksi. Jin Young Ko oli tuolloin lyönnin parempi.

Kuluvalla kaudella Castrenin paras sijoitus on henkilökohtaisissa LPGA:n kisoissa 12:s