Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärven haastajilla iso vaihde silmässä – LPGA:n viimeisistä paikoista käydään tiukkaa kisaa Alabamassa

Kiira Riihijärvellä on meneillään olevan Alabaman kisan jälkeen mahdollisuus varmistaa paikka LPGA:lle myös seuraavan viikon Tour Championshipissa. KUVA: GETTY IMAGES

Kiira Riihijärvi (70,-2) on ennen kahta viimeistä kierrosta 26:s Epson Tourin toiseksi viimeisessä kilpailussa. Rahalistalla oululaisen (9.) kintereillä olevista haastajista peräti neljä on avauspäivän jälkeen hänen edellään.

Pudotuspelit ovat käytännnössä kaikissa lajeissa suuria kliimakseja kauden päätösvaiheilla.

Epson Tourilta pääsee rahalistan kymmenen parasta LPGA:lle. Meneillään olevan Tuscaloosa Toyota Classicin lisäksi ohjelmassa on vielä seuraavalla viikolla käytävä Tour Championship.

Kiira Riihijärvi nousi edellisviikon viidennellä sijallaan yhdeksänneksi. Hänen ansiolistallaan on myös voittto, toinen ja yhdeksäs sija. Alabaman kilpailun ensimmäinen kierros kolmesta enteilee sitä, että taistelu viimeisistä paikoista kiristyy entisestään ennen Floridan Daytona Beachissa pelattavaa finaalia.

Listan sijalla 14:s oleva Australian Robyn Choi (-10) pisti perjantaina muut kyykkyyn kymmenen birdien kierroksellaan, joka toi hänelle myös kenttäennätyksen.

Suomalaisen edellä tuloslistalla ovat haastajista myös listan 16:s Celina Borge (-5), 11:s Gabriela Ruffels (-4), sekä 12:s Dani Holmqvist (-4).

Tilanteen herkkyyttä lisää sekin, että viivan oikealla puolella rahalistalla olevat Riihijärvi ja listan 10:s Jilian Hollis ovat tuloksessa -2, neljä haastajaa 2-8 lyöntiä heidän edellään ja kärkikymmenikössä ennen kahta viimeistä päivää.

Voittaja kuittaa 30 000 taalaa, kisan toinen noin 18 000 ja kolmas 12 000.

Edellä listatuille haastajille ykköstila Alabamasta toisi varman paikan LPGA:lle.

Riihijärvelle riittää huomattavasti vähempikin, mutta tuskin kaksi sijalukua jotka jäisivät 20:n heikommalle puolelle, edellyttäen että haastajien terävyys jatkuu Alabamassa ja Floridassa.

Edelliskaudella Kiira Riihijärvi oli Sanna Nuutisen tavoin mukana LPGA:n karsintafinaalissa.

Ennen viimeistä kierrosta hänellä oli oiva mahdollisuus kortin saavuttamiseeen, mutta veto ei riittänyt loppuun asti.

Tulospalvelu

Epson Tour rahalista

Etsi luettavaa