Kiira Riihijärvellä vahva startti LPGA:n karsinnoissa – Ruotsin supertähti omilla luvuillaan

Kiira Riihijärvi lähtee torstaina kolmannelle karsintakierrokselle neljästä kello 19.00 Suomen aikaa. KUVA: GETTY IMAGES

Kiira Riihijärvi (72-70,-2) on Venicessa, Floridassa pelattavissa LPGA toisen vaiheen karsinnoissa ennen kahta viimeistä kierrosta jaetulla sijaluvulla 23:s. 40 ensimmäistä ja saman tuloksen omaavat saavat perjantain jälkeen paikan karsintafinaaliin.

Yhteensä 188 pelaajaa on mukana Plantation Golf and Country Clubin kahdella kentällä pelattavassa LPGA:n keskimmäisessä karsintavaiheessa.

LPGA:n kaudellaan vain viimeisessä kilpailussaan kaikki neljä kierrosta pelannut Kiira Riihijärvi (-2) on aloittanut vahvasti.

Kisan kärkeen noussut Ruotsin Ingrid Lindblad (-11) on omilla luvuilllaan, neljän lyönnin karkumatkalla.

Lindblad on amatöörien maailmanlistan ykkönen, joka edellisvuoden U.S. Women´s Openissa oli sijaluvulla 11.
Meriittien puolesta 23-vuotias Lindblad on pitkäaikaisten kilpakumppaniensa Linn Grantin ja Maja Starkin tasoinen poikkeusyksilö, jonka odotetaan menevän heittämällä läpi karsinnoista, ja saavuttavan menetystä LPGA:lla jo 2024.

Seitsemättä sijaa jakaviin pelaajiin (-4) Riihijärvellä on matkaa vain kaksi lyöntiä.

Saman verran hän on edellä niitä pelaajia, jotka jakavat sijaluvulla 34:s tulosta (par), jolla neljän kierroksen jälkeen saa paikan karsintafinaaliin.

Riihijärvi oli mukana karsinnoissa myös kaudella 2021. Tuolloin hän selvisi finaaliin, mutta jäi ilman korttia pääkiertueelle.

Kauden 2022 pelit Epson Tourilla sujuivat loistavasti. Riihijärvi voitti yhden kisan, oli yhteensä kuusi kertaa kymmenen joukossa sijoittuen rahalistalla neljänneksi.

Tämä toi pelioikeuden LPGA:lle, jonka uusimisen karsintojen kautta oululainen on käynnistänyt mallikkaasti.