Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvellä jalka oven välissä LPGA:lle ennen ratkaisevaa kilpailua: ”Kausi on mennyt omia odotuksia paremmin”

Kiira Riihijärvi on perjantain kierrros huomioiden pelannut 30 kierrosta LPGA:lla. Keskiarvona hän on pelannut 2,966 lyöntiä yli parin kierrosta kohden. KUVA: EPSON TOUR

Kiira Riihijärvi pelasi sunnuntaina viimeiset kuusi reikää kolme alle parin nousten kärkikymmenikön ulkopuolelta viidenneksi Epson Tourin kauden toiseksi viimeisessä kisassa. Ennen torstaina käynnistyvää Tour Championshipia hän on rahalistalla kahdeksantena, kymmenen ensimmäistä saa kortin pääkiertueelle kaudeksi 2023.

Kiira Riihijärvi on osoittanut luonteenlujuutta ja venymiskykyä kahdessa viimeisessä kilpailussaan sijoittumalla molemmissa viidenneksi.

Edellisviikon saavutus nosti hänet rahalistalla kaksi sijaa ylöspäin yhdeksänneksi, sunnuntaina päättynyt Alabaman kisa Ol’ Colony Golf Coursella jo kahdeksanneksi.

Virpiniemi Golfia edustava Riihijärvi pääsee Daytona Beachilla torstaina käynnistyvään finaalikisaan erinomaisista asemista.

18 pelattua kisaa ovat tuottaneet kesäkuussa saavuttamansa voiton lisäksi toisen ja yhdeksännen tilan, sekä kaksi perättäistä viidettä sijaa. Saldo on todella kova, dollareitakin on Riihijärvelle tilitetty bruttona 80 208.

”Lyöminen on sujunut viimeisissä kisoissa taas erittäin hyvin, vaikka putti on ollut hieman hakusessa. Kausi on ollut matkusteluineen pitkä ja raskas. Olen enemmän kuin tyytyväinen asemaan, josta pääsen finaalikisaan ensimmäisellä täydellä kaudella Epson Tourilla. Jos joku olisi tarjonnut ennen kautta kahdeksatta tilaa listalla tässä vaiheessa, olisin ottanut sen varmasti vastaan”, Riihijärvi kuvaili tuntemuksiaan tuoreimman menestyksensä jälkeen.

Epson Tourin rahalistan voitto on mahdollinen

Viimeinen kisaviiikko on hyvin merkityksellinen kaikiille 108 osallistujalle jotka listasijoituksen perusteella pääsevät mukaan Daytoa Beachilla, Floridassa pelattavaan finaaliin.

Lopullisen rahalistan kymmenen parasta saavat todella vahvan kategorian LPGA:lle.

Epson Touriin tuoreimman listan kuusi ensimmäistä ovat käytännössä varmistaneet paikkansa rajan oikealla puolella.

Kiira Riihijärvi suuteli alkukesästä voittopokaalia Epson Tourilla Michiganissa pelatussa kilpailussa.
KUVA: Epson Tour

Riihijärvelle viikonloppun viides sija tuotti 8 766 dollaria ja nosti hänet kahdeksanneksi. Mahdollinen voitto viikonloppuna voi nostaa suomalaisen jopa Tourin ykköseksi, mutta se vaatisi listakärki Xiaowen Yinin karsiutumista viikonlopun kierroksilta.

Kymmenen joukossa pysymisen osalta Riihijärvellä on kaikki valttkortit käsissään, todennäköisyys sille on huomattavasti suurempi kuin rajan taakse putoaminen.

Ensimmäiseen rajan takana olevaan kilpailijaan hänellä on etumatkaa jo yli 6 000 dollaria.

Kymmenen ensimmäisen joukkoon sijoittuminen pitäisi riittää 99 prosentin varmuudella LPGA:n pelioikeuden saavuttamiseen.

Mikäli Riihijärven takana olevat pelaajat sijoilta 9-30 eivät valloita kärkitiloja, suomalaiselle riittää huomattavasti heikompikin sijoitus. Mahdollisesti jopa karsiutuminen kahdelta viimeiseltä kierrokselta.

”Mitä sitten ikinä tulevassa kisassa tapahtuukaan, voin olla kauteeni erittäin tyytyväinen jo nyt. Tämä on kyllä aika jännää ja siistiä”, Riihijärvi tiivisti alkavan viikon kisan lähtökohdan.

Kiira Riihijärvelle avautuu tilaisuus lähteä hakemaan paikkaa LPGA:lle karsintafinaalista, mikäli hän ei kykene pitämään paikkaansa Epson Tourin kärkikymmenikössä.

Haastajakiertueen kymmenen ensimmäistä lunastavat kaudelle 2023 erittäin vahvan kategorian, joka on huomattavasti parempi kuin karsintojen kautta on mahdollista saada.

TulospalveluRahalista

Etsi luettavaa