Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi tekee historiaa – kuka amatöörihuipuista pelaa parhaan tuloksen Augusta Nationalilla?

Kiira Riihijärvi lähti kierrokselleen Augusta Nationalilla kello 16.10

Lauantaina 30 maailman parhaisiin kuuluvaa naisamatööriä koettaa rikkoa Jennifer Kupchon kenttäennätystä (67,-5) Mastersin kotikentälllä

52 tuloslistan viimeistä  karsittiin Augusta National Women´s Amateurin kolmannelta kierrokselta.
30 parasta pääsivät lauantain finaalikierrokselle Augusta Nationalille, jossa perjantaina oli kaikkien 82 osallistujan yhteinen harjoituskierros.

Rose Zhang ja Ingrid Lindblad johtavat ennen päätöspäivää (-1),  Maja Stark (+7) oli heistä kahdeksan lyönnin päässä, muut 27 kärkiparin haastajaa 1-7 lyöntiä jäljessä.

Käytännössä kaikilla jatkoon päässeistä on vielä voittomahdollisuus, vaikka todennäköistä toki on kisan juhlitun sankarin löytyminen kärkikymmeniköstä.

Merkityksellistä on toki sekin, ketkä 30:sta pelaajasta kiertävät Mastersin areenan vähimmillä lyönneillä.

Edellisessä (2019) kilpailussa USA:n Jennifer Kupcho oli ylivoimaisesti paras Augusta Nationalilla (67,-5). Kupcho pelasi kuusi viimeistä reikää viisi alle, käynnistäen kirinsä 13:n eaglella.Hänen lisäkseen vain kolmanneksi tuloslistalla noussut Yuka Saso (69-3) alitti 70:n lyönnin rajan.

Jennifer Kupcho sai voittopokaalin  Augusta Natiionalin puheenjohtajalta Fred Ridleylta

Jennifer Kupcho sai voittopokaalin Augusta Natiionalin puheenjohtajalta Fred Ridleylta

GETTY IMAGES

Seitsemän osallistujaa 2019 kisan finaalikierrokselle osallistuneesta 30:sta pelaajasta on siirtynyt ammattilaisiksi. Määrän pienuus selittyy sillä, että useimmilla on vielä opiskelut kesken USA:ssa.

Kupcho (11:s) sekä Saso (44:s) ovat seitsemästä ammattilaiseksi siirtyneestä ylivoimaisesti korkeimmmilla sijoituksilla maailmanlistalla.

Kupcho on ollut LPGA Tourilla jo kolmasti yksittäisessä kisassa toinen,  joista yksi on major. Saso on voittanut kahdesti Japanin kiertueella.

Kiira Riihijärvi on kakkosdivisioonassa pelaavan Tampan yliopiston ykköspelaaja, joka on kerännyt enimmät pisteensä maailmanlistalle valtameren takana yliopistojen välisissä normikisoissa. 

Suurista kilpailuista ei menestystä vielä ole kertynyt. Launtai on toivoa täynnä siitäkin huolimatta, että  huippukierroskaan häntä tuskin nostaisi koko kisan ykköseksi.

Jo kymmenen ensimmäisen joukkoon Augusta Nationalin tuloksissa olisi komea sulka hattuun.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa