Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi ja Tiia Koivisto tavoittelevat paikkaa LPGA:n karsintafinaaliin

Kiira Riihijärvi on voittanut myös Suomessa kaiken mahdollisen amatöörinä. Kuva  Ruuhikosken SM-kisoista.

LPGA:n toinen karsintavaihe käynnistyy torstaina kahdella Plantation Golf &Country Clubin kentällä Floridassa.

Bobcat- ja  Panther-kentät mittaavat neljän päivän ajan karsintafinaaliin paikkaa tavoittelevien virettä. Osallistujia on 179. Joulukuuun alussa pelattaviin finaaleihin pääsevien määrä on neljäsosa, 45 pelaajaa.

Edelliskaudella karsintoja ei pidetty, Matilda Castrén raivasi sensaatiomaisesti itsensä mukaan maailman suurimmalle naisten kiertueelle syksyllä 2019.

Tampa Bayssa opiskelujensa ja yliopistogolfin johdosta viitisen vuotta talvikaudet asuneelle Kiira Riihijärvelle Venicen alue on tuttua, sillä ajomatkaa näiden välillä on vain noin 90 minuutin verran. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kiira Riihijarvi (@kiiraolivia) jakama julkaisu

Gant Ladies Openissa hienosti kärkikymmenikköön itsensä pelannut Riihijärvi on pelannut kaudella 2021 kolme Symetra Tourin kisaa, joissa on kerran päässyt jatkoon (55.)
Potentiaalia yliopistosarjoissa upeasti menestyneellä Riihijärvellä on valtavasti.

Karsinnan toinen suomalainen, Tiia Koivisto pääsi mukaan oltuaan ilmoittautumisen loppuessa maailmanlistalla 400:n joukossa, (390.)
Koivisto siirtyi Floridaan suoraan New Yorkista, jossa hän oli muiden LET:n pelaajien kanssa pelaamassa Aramco Seriesin kilpailua.

Tiia Koivisto on ensimmäisellä täydellä LET:n kaudellaan pistelistalla 45.

Tiia Koivisto on ensimmäisellä täydellä LET:n kaudellaan pistelistalla 45.

LADIES EUROPEAN TOUR

Eurooppalaisittain toisen karsintavaiheen mielenkiintoisimpia nimiä ovat kesällä ammattilaisiksi siirtyneet, jo kertaalleen LET:lla voittaneet superlupaukset Ruotsin Maja Stark, sekä Ranskan Pauline Roussin-Bouchard.

Sanna Nuutinen on LET:n pistelistalla  toisena. Viisi parasta saa Tourin päätyttyä osallistumisoikeuden LPGA:n karsintafinaaliin. Nuutisen asema on tältä osin varsin vahva.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa