Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi aloitti karsintafinaalissa loistavasti – pelaako ensi vuonna LPGA:lla useampi kuin yksi suomalainen

Kiira Riihijärvi siirtyy ammattilaiseksi.
Kiira Riihijärvi tiedostaa tarkkaan, kuinka merkittävä saavutus kymmenen joukoon sijoittuminen Epson Tourin listalla on . KUVA: AUGUSTA NATIONAL

Kiira Riihijärvi pelasi avauskierroksen kolme alle parin ja on hyvissä asemissa LPGA:n karsintafinaalissa. Sanna Nuutisella oli vaisumpi päivä.

Pelaako ensi vuonna Suomessa Matilda Castrénin seurana LPGA-kiertueella muitakin suomalaisia?

Tähän kysymykseen saadaan vastaus viimeistään 12.12., kun kahdessa osassa pelattava kahdeksan kierroksen mittainen karsintafinaali päättyy. Ensimmäisen osan jälkeen 110 pelaajasta 70 parasta jatkaa toiseen vaiheeseen, joka pelataan eri kentällä kuin tämän viikon kisa.

Finaalissa on mukana kaksi suomalaista: Sanna Nuutinen ja Kiira Riihijärvi. Kaksikosta Riihijärvi aloitti Alabamassa Magnolia Grove -resortin kahdella eri kentällä pidettävän maratonin paremmin.

Riihijärvi pelasi avauskierroksen tulokseen 69 (-3), mikä riittää tässä vaiheessa 14. sijaan. Kaikki pelaajat eivät ole vielä ehtineet pelata kierrostaan loppuun.

Oulusta kotoisin oleva Riihijärvi, 24, sai paikan finaalissa selvitettyään karsinnan kaksi ensimmäistä vaihetta. Samalla hän varmisti paikan Symetra Tourilla eli LPGA:n haastajakiertueella, joten hän ei joudu pelaamaan kisaa selkä seinää vasten.

Hänellä on enemmän voitettavaa, sillä kesällä ammattilaiseksi siirtyneellä Riihijärvellä on vielä aikaa nousta LPGA:lle.

Avauskierroksella Riihijärvi pelasi etuysin kaksi alle tehtyään birdiet rei’ille 6 ja 9. Takaysin alkuun tulleet kaksi bogia pudottivat tuloksen takaisin pariin.

Rei’ille 13–16 tehdyt neljä perättäistä birdieä nostivat Riihijärven tuossa aiheessa jo kärjen tuntumaan, vain lyönnin päähän. Päätösreiälle hän teki kuitenkin bogin.

Kärki menee tässä vaiheessa tuloksessa -7. Meksikon Alejandra Llaneza on pelannut tätä päivitystä tehtäessä 15 reikää.

Sanna Nuutisen saldo avauskierrokselta oli kolme bogia ja kaksi birdieä. Tulokseksi muodostui 72 (+1), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 76. sijaan.

30-vuotias Nuutinen ei ehtinyt viettää montaa vapaapäivää, sillä Ladies European Tourin finaali päättyi sunnuntaina. Nuutinen sai paikan karsintafinaalissa yllettyään LET:n rankingissa neljänneksi. Viisi parasta pääsi mukaan tänään kahdella eri kentällä käytävään koitokseen.

LET:n ylivoimainen ranking-ykkönen Atthya Thitikul pelasi Nuutisen kanssa saman tuloksen (+1), tosin eri kentällä. Myöskään Olivia Cowan, LET:n ranking-viitonen, ei onnistunut avauskierroksella. Saksalainen pelasi sen kaksi yli parin.

Sen sijaan Australian Stephanie Kyriacoulla peli kulkee. Hän on 16 reiän jälkeen tuloksessa kolme alle parin. Slovenian Pia Babnik, ranking-kakkonen, ei osallistu LPGA:n karsintoihin.

Karsintafinaalissa 45 parasta ja samassa tuloksessa olevat saavat pelioikeuden LPGA-kiertueelle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa