Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvellä loistava kierros LPGA:n karsinnoissa: ”Minulla on taito pelata kovia kierrostuloksia”

Kiira Riihijärvi on ennen kahta viimeistä kierrosta niiden pelaajien joukossa

Kiira Riihijärvi oli perjantaina 179:sta pelaajasta kolmanneksi paras nousten lähes 100 sijaa 38:ksi ennen kahta viimeistä kierrosta.

Floridan Venicessa Plantation Country Clubin kahdella kentällä pelataan 45:sta paikasta, jotka oikeuttavat karsintafinaaliiin osallistumiseen joulukuun alussa. Mukana on 179 pelaajaa 37:sta eri maasta. 
USA:n passia kantavia on 71, australialaisia ja ruotsalaisia molempia kymmenen.

Amatöörinä maailmanlistalla 20:n parhaan joukkoon noussut Kiira Riihijärvi siirtyi ammattilaiseksi edellisenä kesänä.Turun Gant Ladies Openissa hän oli kahdeksas, kolme osallistumiskertaa USA:n kakkkoskiertueen kisoissa eivät ole tuottaneet kärkipään sijoituksia.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kiira Riihijarvi (@kiiraolivia) jakama julkaisu

LPGA:n toisen karsintavaiheen ensimmäinen kierros Panther Coursella (76,+4) jätti Oulusta kotoisin olevan Riihijärven kauas kärjestä sijaluvulle 135.
Perjantaina hän kiersi Bobcat Coursea ja tulosta alkoi tulla. Hän teki ulosmenossa neljä birdietä, toisella puoliskolla vielä kaksi lisää. Yhdellä bogeylla höystettynä tulos 67,-5 oli päivän kolmanneksi paras. 
Riihijärvi (76-67,-1)  nousi 97 sijaa 38:ksi.

”Minulla on taito tehdä alhaisia kierrostuloksia. Rautalyönnit ovat vahvuuksia, wedge-pelissä on ehkä eniten parantamisen varaa”, hän kertoi GoGolfin haastattelussa Turun kilpailun yhteydessä.

Suomessa hänen valmentajanaan on toiminut jo pitkään Tommi Linna.
USA:ssa koutsauksesta vastaa Vicki Goetze-Ackerman, jonka ansiolistalla on US Amateurin ykköstila, sekä pitkä ura LPGA:lla.

Tiia Koivistolla ja Riihijärvellä pantterin kesytys edessä lauantaina

Tiia Koivisto on osoittanut kahden ensimmäisen kierroksen aikana, että paikka karsintafinaaliin mahdollistuu hyvillä viikonlopun kierroksilla

Tiia Koivisto on osoittanut kahden ensimmäisen kierroksen aikana, että paikka karsintafinaaliin mahdollistuu hyvillä viikonlopun kierroksilla

LADIES EUROPEAN TOUR

Maailmanlistan kautta (top-400) paikan LPGA:n karsinnan toiseen vaiheeseen saanut Tiia Koivisto (72-74,+2) on hänkin hyvissä asemissa sijalla 81:s kahden lyönnin päässä sijasta 45.
Karsinta jatkuu siten, että tuloslistan ylemmälle puoliskolle sijoittuneet pelaavat kolmantena päivänä Panther Coursea, sunnuntaina toistamiseen Bobcat Coursea.

Koivisto starttaa kierrokselleen kello 16.17 Suomen aika, Riihijärvi klo  19.54.

Kisaa johtaa yhdeksän lyöntiä Riihijärveä paremmalla tuloksella Kiinan 19-vuotias Ruoning Yin (-10), joka on voittanu jo kolme kertaa kotimaansa kiertueella.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa