Hyppää sisältöön

Kiinnostaako Roryn, DJ:n, Rickien ja Wolffin hyväntekeväisyysottelu – näin se näkyy Suomessa

Rory McIlroy ja Dustin Johnson muodostavat joukkueen hyväntekeväisyysottelussa.

Rickie Fowler, Matthew Wolff, Rory McIlroy ja Dustin Johnsonin pelaavat huomenna isoista rahoista. Kaikki voitot menevät koronaviruksen vastaiseen taisteluun.

Kun golfkiertueet ovat tauolla, ihmiset ovat jääneet paitsi penkkiurheilusta myös golfin osalta. Poikkeuksen muodostavat erilaiset näytösottelut, jollainen oli esimerkiksi eilen pelattu Viaplay Challenge Cup, jossa kohtasivat Sami Välimäki ja Mikko Korhonen

Sunnuntaina kohtaavat rapakon toisella puolella hyväntekeväisyyden nimissä Rickie Fowler ja Matthew Wolff ja sekä Rory McIlroy ja Dustin Johnsonin pelaajien välinekumppanin TaylorMaden masinoimassa hyväntekeväisyysottelussa.

Ottelussa pelaajat luovuttavat palkintorahat lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Kysymys kuuluu, näkyykö ottelu Suomessa?

Kyllä näkyy. Ottelun televisioi C More, maksumuurin takaa tosin. Mikäli haluaa nähdä ottelun, pitää katsojan tilata C Moren urheilupaketti kuukaudeksi. Sen hinta on korona-aikana 12,95 euroa.

Ottelua voi seurata myös GolfTV-sovelluksesta, joka maksaa edullisimmillaan alle 6 euroa kuukaudessa.

Lähetys ottelusta alkaa klo 21 Suomen aikaa. Pelaajat kiertävät 18 reikää, joten ottelu kestää noin neljä tuntia.

Pelimuotona on best ball eli pelaajat pelaavat omaa palloa ja joukkueen jäsenten tuloksista parempi valitaan. Rahat jaetaan skineinä eli ottelussa jokaisella reiällä on tietty rahapanos, jonka reiän voittajajoukkue kuittaa omiin nimiinsä. Mikäli reikä pelataan tasan, panos siirtyy seuraavalle reiälle aina niin pitkään, kunnes jompikumpi joukkueista onnistuu reikävoitossa.

Lisää rahaa jaetaan jokaisesta birdiestä, eaglestä, albatrossista ja hole-in-onesta.

Panos ensimmäisellä kuudella reiällä on 50 000 dollaria. Sen jälkeen panokset kohoavat. Viimeisellä reiällä yksin panoksena on peräti 500 000 dollaria.

Seminole Golf Club sijaitsee Floridassa.

Seminole Golf Club sijaitsee Floridassa.

Getty Images

Kilpailu pelataan Seminole Golf Clubilla, joka on ekslusiivinen golfklubi Floridassa, Juno Beachillä.

Etsi luettavaa