Hyppää sisältöön

Kierros vesisateessa vaatii kärsivällisyyttä – pidä välineet kuivana ja suunnitelmat selvinä

Sateella kannattaa suhtautua pelaamiseen kärsivällisesti. Kilpailussa se tuo muihin nähden etua. KUVA: GETTY IMAGES

Välineistä huolehtiminen on vesisateessa todella tärkeää. Tässä jutussa GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen neuvoo myös, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun lyödään märältä väylältä tai karheikosta.

Vesisateinen pelipäivä vaatii mukautumista olosuhteisiin. Kentän pinta on pehmeä ja hidas sekä raffit takkuisia. Siinä missä griinille lähestyminen helpottuu, muuttuu tiiltä pelaaminen vaikeaksi. Perustilastot nousevat arvoonsa, sillä sateella vaaditaan enemmän väylä- ja griiniosumia.

Usein sateessa pelaaminen on kuitenkin mahdollisuus. Useat pelaajat eivät osaa suhtautua heikkoon säähän oikein tai yksinkertaisesti eivät hallitse olosuhteita, joten tilanteen voi myös nähdä omana mahdollisuutena. 

Sataako vai paistaako?

Millaista golfsäätä on luvassa? Voit katsoa kenttäkohtaisen sääennusteen Golfsää-palvelustamme.

Huolehdi välineistä

Välineiden normaali toimivuus on tärkeää sateessa. Erityistä huolenpitoa vaatii grippien kuivana pitäminen. Kuivaa myös pallo aina ennen lyöntiä silloin, kun se on sääntöjen mukaista. Varaa matkaan normaalia enemmän hanskoja ja sadeasu.

Myös kenkien piikkien kunto tulee tarkistaa, jotta liukkaassa rinteessä ei tuki petä. 

Suosi korkeita lähestymisiä

Wedgen kanssa työskennellessä kannattaa suosia korkeita lyöntejä. Näin hyödynnät bouncea, jolloin mailan ja maan välinen yhteispeli mahdollistuu.

Myös lähestymisiä kannattaa pelata korkeana. Märät olosuhteet vähentävät kierteen määrää, mutta pallo pysähtyy pehmeälle griinille helposti jyrkän laskeutumiskulman avulla. 

Huomioi erityisolot

Sade muuttaa raffiheinän painavaksi, mikä hankaloittaa ruohon läpi lyömistä. Siksi kannattaa suosia leveäpohjaista mailaa, kuten hybridiä.

Avaa lapaa hiukan, jolloin mailan pohjan takaosa toimii bouncena. Rautalyönnit tulee pelata jyrkällä osumakulmalla ja napakalla läpiviennillä, jotta märkä heinä ei hidasta mailaa liikaa. Raffista kannattaa miettiä pelitaktiikka huolella, jotta seuraava lyönti voi tapahtua järkevästä paikasta. 

Kosteus vaikuttaa myös puttiin. Kävele pitkän putin linja läpi tarkistaen, ettei matkalla ole lammikoita pysäyttämässä palloa. Bunkkereiden pinta kovettuu sateen myötä. Pelaa normaalia suoremmalla lavalla koska maila ei kaivaudu kuivan hiekan tavoin. 

Kilpailuissa sateisen päivän tulostaso on usein heikompi. Tämä on syytä pitää mielessä varsinkin useamman päivän turnauksessa, jotta pidät itsesi mukana turnauksessa, satoi tai paistoi. 

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

MAINOS

Oletko päättänyt olla parempi golfari ensi kaudella?

Varaa paikka GoGolf-valmennuksen suosituilta talvikursseilta – ja nautit pelamisesta ensi kesänä aiempaa enemmän.

Etsi luettavaa