Hyppää sisältöön

Kevin Na’n uskomaton puttipeli jatkuu – katso videolta parhaat palat

Kevin Na'n putteri on ollut tulikuumana Las Vegasissa.

Kevin Na johtaa PGA Tourin kisaa kahdella lyönnillä laitettuaan päälle uskomattoman puttishow’n.

Kevin Na siirtyi viime vuonna Suomen aikaan Las Vegasissa pelattavan Shriners Hospitals for Children Openin johtoon. Na on ollut kahtena päivänä uskomattomassa vireessä, sillä hän on pelannut 36 viimeistä reikää peräti 19 alle parin. Hän rikkoi yhteistuloksellaan -22 kilpailun 54 reiän ennätyksen.

Nan loistava tulos on seurasta käsittämättömästä puttipelistä. Hän on putannut pallon sisään 135 metristä eli keskimäärin hän on upottanut 2,5 metrin putin. Kahden viimeisen päivän osalta metrimäärät ovat vieläkin kovempia.

Strokes Gained Putting -tilastossa kertoo vieläkin paremmin sen, kuinka hyvin Nan kulmarauta on toiminut Las Vegasissa – hän on voittanut muihin pelaajiin nähden lähes 12 lyöntiä putterillaan.

”Menin vain momentumin mukana kuumalla putterilla ja päivä oli suurenomoinen. Lyön suurella itseluottamuksella hyviä putteja, jolloin onnistumisprosentti nousee korkeaksi. Kun lyöt hyviä putteja hyvällä vauhdilla, käytät hyväksesi koko reikää”, Na totesi.

Hän myönsi, että onneakin hän on tarvinnut, sillä jotkut putit ovat livahtaneet reiän reunalta sisään. Tässä kohokohdat miehen eiliseltä kierrokselta.

Na voitti samaisen kilpailun jo vuonna 2011 ja lähtee huomenna hakemaan toista titteliä ja reilua miljoonaa dollaria perheensä edessä. Hän asuu Las Vegissa, joten kyseessä on kotikisa.

”Voitto merkitsisi minulle paljon, etenkin kun olemme saaneet juuri uuden vauvan perheeseen, Leo-pojan.”

Kilpailussa toisena oleva Patrick Cantlay on jäänyt Na’sta kahden lyönnin päähän, vaikka lähti kolmannelle kierrokselle jaetulta kärkisijalta ja pelasi tuloksen 63 (-8).

Cantlay ei ollut tästä ihmeissään, sillä kenttä ei ole erityisen vaikea ihanteellisissä olosuhteissa. Tarkasti kilpailussa draivannut 27-vuotias muistutti, että kilpailu kestää neljä kierrosta.

”Tiedän, että huomenna tarvitaan paljon birdieitä. Onneksi se on asenne, joka sopii minulle. Odotan innolla huomista”, hän totesi.

Viiden lyönnin sisällä Kevin Na’sta ovat lisäksi Pat Perez (-18), Lucas Glover (-17) ja Sam Ryder (-17).

Kovasta tulostasosta kertoo paljon se, että parin ylityksiä nähtiin lauantaina ainoastaan kahdeksan. Yksi heistä oli Phil Mickelson, jonka tulos oli vaatimaton 74 (+3). Se pudotti tulosmurskajaisissa ”Leftyä” peräti 48 sijaa alaspäin jaetulle 69. sijalle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa