Hyppää sisältöön

Keväinen tilannekatsaus: Pikku-Peura aukeaa perjantaina ja Vuosaari Links ehkä jo kahden viikon kuluttua

Peuramaan Pikku-Peura avataan perjantaina ja Vuosaari Links avaaminen voi olla ajankohtaista kahden viikon kuluttua. Peuramaan rangella lyödään jo palloa, ja Leppävaaran GoGolf Range sekä Megarange aukeavat kiirastorstaina.

Pääsiäisenä pelataan golfia ulkona, sillä Peuramaa Golfin par 3 -kenttä Pikku-Peura avataan pitkänä perjantaina klo 11. Kentän rangella päästiin lyömään palloa jo tänään.

”Hyvä, että kausi lähtee pikku hiljaa käyntiin. Harmittaa hieman, että takatalvi tuli väliin, mutta hienoa, että saadaan kuitenkin nopeasti range ja par 3 -kenttä pelikuntoon”, Peuramaa Golfin toimitusjohtaja Tuomas Snäkin toteaa.

Peuramaan rangella ehdittiin jo avata ennen takatalven tuloa. Nyt se on jälleen auki. KUVA: JANNIKA KAIKKONEN

Alkuun Pikku Peura on kuitenkin auki ainoastaan Peuramaa Golfin osakkaille, jäsenille sekä Peuramaan pelioikeudella, kuten GoGolf Playlla, pelaaville. 

Pääkenttämestari Tomi Laaksonen kertoo, että kentälle on levitetty tällä viikolla hiekkaa, mikä on edistänyt lumien sulamista yhdeksänreikäisellä kentällä. Sen lisäksi varjoisista paikoista lunta on lingottu pois.

Loppuviikosta avuksi tulee myös hyvä sää. Pääsiäiseksi on luvattu auringonpaistetta, lähes kymmenen asteen lämpötiloja ja yöpakkasten väistymistä. Tällaisissa olosuhteissa paitsi lumi myös routa alkaa sulaa vauhdilla.

Ja on sitä odotettukin. Snäkinin mukaan golfarit kaipaavat jo kovasti golfkentälle kirmaamaan.

”Kyselyjä tulee päivittäin siitä, milloin Pikku-Peura aukeaa ja milloin isoja kenttiä saadaan auki”, Snäkin sanoo.

Nyt hänellä on siis tarjota kyselijöille vastaus siis Pikku-Peuran kohdalta, mutta isojen kenttien osalta hän pukee asian sanoiksi varovasti kuin diplomaatti konsanaan.

”Katsomme tarkkaan, miten paljon haluamme kenttää säästää tässä vaiheessa. Emme halua hyvää talvehtimista pilata liian aikaisella kulutuksella, mutta intressinä on tietysti päästää pelaajat kentälle, niin nopeasti kuin mahdollista”, Snäkin kertoo.

Vuosaari Links talvehtinut hyvin

Vuosaari Linksissä tiistaina haastateltu Tomi Laaksonen on Snäkiniä rohkeampi veikkauksessaan. Mikäli pitkän ajan sääennuste pitää paikkansa, kenttä voidaan saada auki jopa kahden viikon kuluttua.

”Kenttä on talvehtinut erinomaisesti. Olemme talven aikaan tehneet oikeita asioita ja tietyssä kohtaa sää on ollut meidän puolella. Tänään 4.4. tilanne näyttää erittäin hyvältä”, Laaksonen toteaa.

Samaa mieltä on hänen aisaparinsa Bradley Hennier, joka on työskennellyt Vuosaaren golfkentällä jo 12 vuoden ajan.

”Kentän päällä oli talvella lumipeitto, mikä on hyvä asia. Kun lämpötila vaihteli plussan ja miinuksen välillä, kolasimme lunta viheriöiltä, ettei jääpeitettä pääsisi muodostumaan niiden päälle viime vuoden tapaan”, Hennier sanoo.

”Kaiken kaikkiaan tilanne on hyvä”, hän summaa.

Laaksonen arvioi, että kentillä, joiden päällä on ollut pitkään lumipeite, voi esiintyä jonkin verran lumihomeen aiheuttamia talvivaurioita.

Lumihometta näkyi myös muutamin paikoin Vuosaari Linksin 12. viheriön forella, jossa kasvaa kylänurmikkaa. Laaksonen ei pidä tätä lainkaan huonona asiana, sillä links-kentällä halutaan suosia kylänurmikan sijaan nataa.

Range aukeavat torstaina

Mikäli ei millään malta odottaa perjantaihin, pääsee palloa lyömään kiirastorstaina GoGolf Rangella Leppävaarassa ja Vantaan Megarangella, Vantaalla. Ranget aukeavat klo 12. Peuramaa Golfin range aukesi jo tänään.

GoGolf Shopin Messukampanja päättyy keskiviikkona klo 23.59, joten vielä ehtii käydä kannattaa käydä ostamassa edullisia green feetä, pallokoreja ja pelioikeuksia.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Etsi luettavaa