Hyppää sisältöön

Kestääkö Lowryn hurja vire Abu Dhabissa?

Abu Dhabin klassikossa nähdään varmasti draamaa myös tämän vuoden päätöskierroksella

Abu Dhabi Golf Championshipin viimeinen kierros on käynnistynyt. Kärkiryhmien osalta tilanne on selkeä. Irlantilainen Shane Lowry on selkeä ennakkosuosikki, mutta mitään ei ole vielä ratkaistu.

Shane Lowry (-17) osoitti kovuutensa perjantain kolmannella kierroksella. Louis Oosthuizenin kanssa kärkiparissa perjantaina kiertänyt irkku pelasi todella vakuuttavan kierroksen kasvattaen johtoasemansa kolmeen lyöntiin. 

Irlantilainen on pelannut tulokset 62-70-67 (-17), jolla heltiää kolmen lyönnin johtopaikka ennen eteläafrikkalaista Richard Sternea (-14). Kolmen European Tour -voiton mies on osoittanut kylmähermoisuutensa aiemminkin, vaikka uralla on vasta kolme voittoa kymmenen vuoden uralla. 

”Olen loistavassa asemassa. Tänään aion syödä hyvän illallisen, nauttia tilanteesta ja huomenna pelata niin hyvin kuin osaan. Sen jälkeen on vain katsottava riittääkö se voittoon”, 31-vuotias pohti. 

Toisella sijalla oleva Richard Sterne pelasi kolmannella kierroksella konservatiivisilla pelilinjoilla. Eteläafrikkalainen on tehnyt vain yhden bogin kolmen kierroksen aikana. Kuuden ET-voiton mies pohti josko hänellä olisi vielä taikaa jäljellä. 

”Siitä on aikaa, että olen voittanut. Täytyy katsoa löytyykö vanhasta ratsusta vielä taikaa viimeisellä kierroksella”, Sterne otti paineita itseltään. 

Ian Poulterin (-12) niskaan kannetaan suuria odotuksia. Englantilainen osaa laittaa isoja putteja sisään. Aikaerorasitus on pikkuhiljaa vähenemässä kun Hawaijilta Abu Dhabiin matkannut Poulter on kerennyt viettää Abu Dhabissa neljä päivää. 

”Huomenna täytyy välttää bunkkereita, ne olivat tänään vaikeita. Pidetään pallo pelissä ja laitetaan puttia sisään, nämä viheriöt antavat mahdollisuuden upotuksiin. Alhainen tulos täytyy pelata jos mielii taistella voitosta”, hauskalla tuulella läpi viikon ollut Poulter pohti asemiaan. 

Ainoa pelaaja, joka voi uusia voittonsa Abu Dhabissa on Pablo Larrazabal (-11). Vuonna 2014 espanjalainen jätti Rory McIlroyn ja Phil Mickelsonin taakseen ratkaisuhetkillä. Onko Larrazabalin taianomaisessa pelissä tänään luvassa sitä kuuluisaa hyvää vai pahaa – mies osaa molemmat! 

Brooks Koepka maailmanlistan kakkosena uskoi edelleen myös omiin mahdollisuuksiinsa, vaikka lähtee päivään kahdeksan lyöntiä kärjestä. 

”Jos saan pelattua 8-9 alle, niin kaikki on auki. Peli kulkee, mutta putit ovat nuolleet reikien reunoja. Haluan takaisin maailmanlistan ykköseksi”, Koepka kertoi kierroksen jälkeen. 

Viimeinen kierros käynnistyy Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla kello 9.00 Suomen aikaa. Selostuksesta vastaavat Nikke Tyry ja Antti Vaalas

Etsi luettavaa