Hyppää sisältöön

Keskiviikon myrskysateet saivat kenttämestarien suut messingille: ”Saa nukkua seuraavan yön rauhallisemmin”

GoGolf Isosaari avaa neljä uutta viheriötä ja väylää tulevana tiistaina

Läpi Suomen kulkenut myrskyrintama pudotti suurelle osalle kentistä valtavan määrän kauan toivottua sadetta. LET:n kisaan valmistautuva Aura Golf jäi harmikseen yhden millimetrin sademäärään.

Viimeisten viikkojen helteet ovat kuivattaneet etenkin väylien laitamia, karheikkoja sekä reuna-alueita.
Keskiviikkona taivaalta tuli läpi maan kulkeneesta myrskyrintamasta helpotusta, mutta ei kuitenkaan tasaisesti kaikille kentille.

Mikke Merinen johtama Hillsin kenttähenkiöstö sai valtavasti kiitoksia Finnish Touri kisan jälkeen etenkin huippukuntoisista viheriöistä

Mikke Merinen johtama Hillsin kenttähenkiöstö sai valtavasti kiitoksia Finnish Touri kisan jälkeen etenkin huippukuntoisista viheriöistä

Sari Kettunen

Hills by GoGolfin apulaiskenttämestari Mikke Merinen iloitsi GoGolfin  whats´s up-ryhmässä myrskyn pudottaessa taivaalta lyhyessä ajassa 18 millimetriä kentän alueelle.
”Täällä on ainakin hymy korvissa, saa nukkua tulevan yönsä levollisemmin.”

Tiistaina kenttänsä 2.0 versiossa avaavan GoGolf Isosaaren vastaava kentänhoitaja  Lotta Järvimaa risti myös kätensä kiitokseksi ja kommentoi usealla hymiöllä: ”Sama fiilis. Stressikäyrä laski rytisten alas.”

Isosaari avaa neljä uutta viheriötä, ja käytännössä saman verran väyliä.

1,5 miljoonaa litraa vettä kasteluun vuorokaudessa 

Mikke Merinen, mikä saa suun messingille myrskyn kulkiessa läpi kentän?

”Kotimaisilla kentillä on paistateltu melkoisessa helteessä jo pidempään, etenkin viimeiset päivät. Kun lämpötila on yli 30:n ja siihen kenttää kuivattavaa tuulta, ollaan kovan haasteen edessä.”

”Kastelujärjestelmät eivät Hillsissäkään yllä aivan läpi kentän, kastelualtaan koko tuo myös haasteita”, Merinen taustoittaa.

”Kasteluveden kanssaa saa olla tarkkana, ja jossain vaiheessa joudutaan tekemään kompromisseja. Jos pistämme koko kentän, väylien ja tiiauspaikkojen kasteluohjelman päälle, sen läpivetäminen kestää illalla aloitettunakin pitkälle aamun puolelle, joka saattaa vaikuttaa pelaamiseen”, Merinen muistuttaa.

Enimmillään Hillsin 36-reikäisen kentän  kasteluun käytetään vettä vuorokaudessa jopa 1 500 kuutiota, joka on litroiksi muutettuna 1,5 miljoonaa. Tämä määrä meni putkiston läpi viimeksi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

”Meidän määrämme poikkeavat vielä monesta 18-reikäisestäkin kentästä reikää kohden alaspäin.”

Mikä sitten olisi golfkentän kannalta paras mahdollinen sateiden jaksotus?

Mikke Merisellä ja GoGolfin pääkenttämestari Tomi Laaksoselta tulee tismalleen sama vastaus.

”Kerran viikossa on mielestäni paras optimaalisin. Mikäli vettä tulee useamman kerran viikossa, siitä jää osa pintaan, joka ei ole paras mahdollinen tilanne kasvukerrosten osalta”, Laaksonen määrittää.

Salossa ja Hangossa vettä tuli 30 milliä, myrsky ohitti Aura Golfin

Mikke Merinen kaivaa esiin kenttämestarien keskusteluryhmän kertomaa keskiviikon myrskyn osalta.

”Salossa on tullut 31 milliä, Hangossa 30 milliä. Ne ovat todella kovia määriä, kun muistetaan millä vauhdilla myrsky eteni”, Merinen lukee päivityksiä

Ruissalossa on pelattu runsaasti arvokisoja, muun muassa amatöörien EM-kisat 1994, sekä Challenge Tourin Gant Open 2015

Ruissalossa on pelattu runsaasti arvokisoja, muun muassa amatöörien EM-kisat 1994, sekä Challenge Tourin Gant Open 2015

Lassi Pekka Tilander

Puhelu Aura Golfin kenttämestari Matti Höglundille Ruissaloon kertoo myrskyn osalta ”kuiville jäämisestä”.
”Seurasimme toki myrskyn liikkeitä ja toivoimme sadetta. Nän taas kävi, meren vaikutustako tämä taas oli, mutta meiltä meni suihkut käytännössä ohi. Yksi millimetri tuli. Harmittaa.”

Höglund on työskennellyt Aura Golfissa yhtäjaksoisesti vuodesta 1991.  Heinäkuun puolivälissä kenttä järjestää historiansa arvostetuimman turnauksen,  Gant Ladies Openin, joka on LET:n osakilpailu.
”Sade olisi kelvannut meille todella mieluusti. Kastelujärjestelmäämme vesi tulee kaupungin putkia pitkin. Haaste on vaan siinä, että kastelu ei yllä kaikkiin osiin väylistä. Siellä on kuivia, väriltäänkin hailakoita alueita nimenomaan korkeimmilla kohdilla kenttää”, Höglund kertoo.

Kisan siirtäminen kuukaudella eteenpäin koronarajoitusten vuoksi jätti Höglundille ja henkilökunnalleen aikaa trimmata tuotettaan huippuvireeseen.
”Meillä oli talven jälkeen suuria haasteita lumihomeen kanssa. Ne on saatu kuntoon. ”

”Vahva uskomuksemme on, että kisasssa kentän kunto on erinomainen.. Mutta kyllä minä toivon, että saisimme seuraavien viikkojen aikana runsaitakin sateita Aura Golfin vehreyden lisäämiseksi”, Höglund lopettaa.

Etsi luettavaa